Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Tarragona viu la vaga amb ocupacions i piquets

Aquest matí de jornada de vaga general, membres de la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp han protagonitzat diverses ocupacions simbòliques de seus i piquets informatius mòbils a Tarragona.

Aquestes accions han volgut mostrar el seu rebuig a la reforma de la Seguretat Social que el govern espanyol vol aprovar amb el vistiplau dels sindicats majoritaris espanyols i traslladar al Congrés dels Diputats, així com convocar a la manifestació de la tarda que sortirà a les 19h de la Plaça Imperial. També hi ha hagut accions a Torredembarra.

27/01/2011 14:40 Laboral

Ocupacions simbòliques

Al llarg del matí diversos piquets informatius mòbils s'han anat desplaçant pels carrers més cèntrics de Tarragona, com també per alguns dels barris. En concret han realitzat diverses ocupacions simbòliques arreu de la ciutat; del local de la Seguretat Social, a la Rambla Nova, han informat dels motius de la vaga als treballadors del Mercat Central. Acte seguit s'han dirigit a la seu del PSC, on s'han viscut moments de tensió quan han aparegut una patrulla dels Mossos d'Esquadra per desallotjar-los. Seguidament han passat per l'estació central d'autobusos, les oficines del INEM, del Diari de Tarragona, el Campus Catalunya de la URV... I al final del matí han intentat entrar a les seus dels sindicats majoritaris i grocs CCOO i UGT, però un dispositiu policial els ho ha impedit. El piquet informatiu més gran reunia unes 150 persones.

Identificacions i multes

Cap als volts de les 11h del matí, a la Rambla Nova de Tarragona, una patrulla de la Guàrdia Urbana ha requisat el material propagandístic a tres persones estaven fent difusió de la manifestació que la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa convoca aquesta mateixa tarda, a les 19h a la Plaça Imperial Tarraco. La policia local ha identificat les tres persones. Més tard, aprop del Carrer Unió, membres de la policia local han identificat dues persones més, les ha retingut uns 20 minuts i les ha multades "per repartir publicitat sense autorització" amb 500€ cadascuna.

Per la Coordinadora, resulta paradoxal veure com havent comunicat que es durien a terme activitats de difusió, així com repartir fulls volants i fer megafonia des dels cotxes, la Guàrdia Urbana de Tarragona actua amb total impunitat, requisa el material i identifica les persones que duien a terme aquesta tasca. En aquest sentit, considera que "una vegada més ens trobem davant d'un cos policial, la Guàrdia Urbana de Tarragona, que actua amb total impunitat davant dels moviments socials i polítics".

Torredembarra

Aquest matí ha aparegut bloquejada l'entrada de l'Ajuntament de Torredembarra, així com les entrades a diversos centres comercials. La passada matinada, un grup de persones van bloquejar les entrades de l'Ajuntament de Torredembarra i de diversos centres comercials de la vila, en suport a la Vaga contra la reforma de les pensions i la reforma laboral. A mig matí, l'ajuntament seguia tancat.

{youtube}VJqTrs14vss{/youtube}

Per saber-ne més:

La Guàrdia Urbana de Tarragona requisa el material de difusió de la manifestació de la tarda

27-G: Avui, vaga general al Principat

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid