Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Celoni aprova una moció de la CUP pel dret a l'habitatge i per evitar els desnonaments

El darrer Ple municipal de l'Ajuntament de Sant Celoni de l'any 2010 va aprovar  per unanimitat una moció presentada per la CUP pel dret a l'habitatge enfront els llançaments dels seus domicilis dels veïns de Sant Celoni i la Batllòria per impossibilitat de pagament de les hipoteques o lloguers.

La regidora de la CUP de Sant Celoni,  Montserrat Vinyets, va recordar la situació en què es troben algunes famílies després d'una època en què, va assenyalar, bancs i entitats financeres van concedir hipoteques massa alegrement.

05/01/2011 19:33 Política
En aquest sentit va assenyalar que se'ls reclama el pagament d'aquesta hipoteca i en cas de no poder-hi fer front se'ls subhasta l'habitatge i "si el deute supera el valor que es fixa per la vivenda, es pot seguir reclamant la hipoteca".
 
Davant la situació la formació va demanar buscar iniciatives creatives per fer front als desnonaments, com habilitar un servei de seguiment per als processos judicials oberts al respecte a Sant Celoni i la Batllòria, l'elaboració d'una relació detallada, per part del Jutge de Pau, de quina és la situació actual al municipi o la creació d'una Comissió que integri partits, l'Oficina local d'habitatge i entitats adreçades a persones amb risc d'exclusió social que sigui mediadora davant cadascun dels casos amb els bancs i caixes per reclamar una moratòria en la interposició dels processos judicials.

La CUP també va demanar que l'Ajuntament oferís préstecs a interès zero a persones que no poguessin fer front al pagament de les lletres o a les factures dels serveis bàsics. Finalment, però, es va retirar el punt perquè, va explicar Vinyets, "presenta problemes legals, però buscarem altres fórmules alternatives". La iniciativa va comptar amb el suport del govern després d'incorporar una esmena de CiU que excloïa el punt de la concessió de préstecs i incorporava el que s'està realitzant ja en aquest àmbit des de l'Oficina local d'habitatge.
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid