Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pintades i accions contra empreses a Lleida


Aquesta matinada, un grup de persones ha realitzat un conjunt de 6 accions a mode de denúncia dels responsables de la reforma de les pensions públiques que s’aprovarà el proper 28 de gener. Així doncs, s’ha atacat l’edifici de la Seguretat Social, La Caixa, l’asseguradora Fiatc, la patronal representada per la Confederació d’Organitzacions Empresarials de Lleida (COELL), i la seu de CiU; un total de 6 atacs, amb pintades i sabotatges a portes i accessos, com a mostra de rebuig per la imminent aprovació de la reforma de les pensions públiques.

Per aquest mateix motiu avui, 27 de gener, està convocada una vaga general amb l’objectiu de mostrar oposició a la reforma de les pensions públiques, que suposarà una greu retallada, allargant l’edat de jubilació i augmentant els anys de cotització pel càlcul de les pensions.

Els llocs atacats durant la matinada són agents que intervenen directament en aquest procés de retallada de les pensions. Per una banda la patronal, representada a Lleida per la COELL responsable directe de la situació actual de crisi i que ens ha portat a la situació precària que vivim, acomiadant treballadors i treballadores o congelant sous i augmentant les jornades laborals mitjançant el xantatge als treballadors.

Per altra banda, la Caixa i l’asseguradora Fiatc, representants del capital financer, i que seran uns dels màxims beneficiats d’aquesta reforma de les pensions, que els permetrà controlar una gran quantitat de recursos que fins ara estaven sota control públic. Actualment, al voltant del 23% de la població activa del Principat de Catalunya compta amb un pla de pensions privat, xifra que augmentarà considerablement després d’aquesta reforma de les pensions públiques com ja ha augmentat des que l’any 1990 s’inicià el règim de pensions privades passant de 530.500 partícips fins als més de 10 milions de l’any 2006. Concretament, La Caixa és la segona entitat bancària en relació amb els fons de pensions, amb un volum de més de 5500 milions d’euros.

Finalment, també s’ha atacat la seu de CiU i l’edifici de la Seguretat Social, els primers com a responsables polítics de la Generalitat de Catalunya , que no han dubtat en participar de la reforma de les pensions pactant l’augment de l’edat de la jubilació amb el PSOE, i  l’edifici de la Seguretat Social com a ens públic des del qual es gestionen les pensions públiques que lluny d’estar en crisi són dels pocs comptes de l’Estat que actualment presenten superàvit.

La reforma de les pensions és un altre dels atacs als drets socials del conjunt de treballadors i treballadores que, en època de crisi capitalista, s’han agreujat i ens porten a una situació molt més precària. En aquest cas s’intenta convèncer de la inviabilitat financera del sistema públic de pensions, com a pretext per fer de les pensions un nou mercat on Bancs, Caixes i Asseguradores puguin fer-se amb la gestió d’aquests recursos, que avui dia encara no estan sota el seu control.

La privatització  de les pensions, l’augment de l’edat de jubilació i l’augment dels anys de cotització faran que les generacions futures, els joves del present, tinguin problemes per sobreviure en una societat cada cop més mercantilitzada i destinada al benefici de la patronal.

Davant d’aquesta situació, l’únic camí que ens queda és el de la lluita i la mobilització; és l’única manera que tenim la classe treballadora de combatre les mesures dels governs, fetes a mida per a la patronal, i que acaben amb conquestes obreres de molts anys de lluita.


28/01/2011 02:24 Laboral
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  7. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
  10. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid