Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona proposa la instal·lació de cendrers públics a les papereres

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Girona ha proposat a l'Ajuntament que instal·li petits cendrers a algunes de les papereres de la ciutat amb l'objectiu de reduir la presència de burilles de cigarreta pels carrers de Girona.  

 

Tot i l'entrada en vigor, aquest mes de gener, de la prohibició de fumar en qualsevol espai públic tancat, la formació ja havia fet aquesta reivindicació en anteriors ocasions -entrant fins i tot una moció- atesa la brutícia acumulada a molts carrers del a ciutat ja que segons alerta la CUP molta gent es veu obligada a apagar la cigarreta abans d'entrar en un local públic o a sortir a fumar al carrer.

07/01/2011 06:35 Política

En aquest sentit, afirma que la instal·lació d'aquests accessoris en les papereres de la ciutat evitaria que les persones fumadores llencessin a terra les burilles de les cigarretes. A més, facilitaria la feina de recollida al servei de neteja i escombraries de la ciutat, reduint-ne els costos, assenyala.

La proposta que fa la CUP de Girona suposaria una despesa reduïda, manifesta, ja que la majoria de papereres de la ciutat permeten la instal·lació amb facilitat d'un petit complement que faci funcions de cendrer. Aquest tipus de cendrers ja fa temps que s'han implantat amb èxit a d'altres ciutats com Barcelona, en aquest cas amb col·laboració amb el Gremi d'Estanquers.

Finalment, la candidatura independentista recorda que el mes de febrer del 2009, ja va entrar una moció en aquest sentit i encara no ha obtingut resposta per part del consistori gironí. Ara però, l'enduriment legislatiu evidencia encara més la necessitat d'instal·lar aquest sistema per reduir la brutícia a la ciutat.

Per saber-ne més:

La CUP de Girona vol cendrers públics 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid