Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP crida a mobilitzar-se en contra de la reforma però no dóna suport explícit a la vaga

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) anima la ciutadania a mobilitzar-se en contra la reforma de les pensions ja que considera que "amb l'excusa de la crisi els ciutadans estan perdent drets socials en benefici de la banca i les grans empeses multinacionls".
 
Malgrat no donar-hi suport explícit, la formació felicita als sindicats COS, CGT, CNT-Catalunya i Solidaritat Obrera "per la valentia demostrada en convocar una vaga general a la Comunitat Autònoma de Catalunya pel proper 27 de gener". 

26/01/2011 19:05 Laboral


Segons explica en una comunicat del seu Consell Polític, la CUP fa una crida a la participació de les mobilitzacions que es convoquin en contra de la retallada de les pensions i de la resta de drets socials, convoca a organitzar concentracions davant dels ajuntaments catalans si el Consell de Ministres espanyol aprova finalment la retallada de pensions.

El govern espanyol vol aprovar la reforma del sistema de pensions i una nova retallada de drets socials, que portarà amb molta probabilitat el proper Consell de Ministres espanyol del proper dia 28 de gener a aprovar finalment la retallada de les pensions que, segons la CUP, "obrirà les portes a la privatització de les pensions, rebaixant les pensions públiques alhora que promovent els plans de pensions privats, gestionats per la banca i les grans asseguradores".

Per la formació independentista, la reforma de les pensions "s'emmarca en el conjunt de les mesures de "lluita contra la crisi" que estan suposant la pèrdua de drets socials més gran dels darrers 35 anys" i que segons precisa s'ha concretat en la rebaixa del sous dels empleats públics, la congelació de les pensions, l'eliminació de subsidis d'atur, la retallada de prestacions socials, la reforma laboral i, ara, en la reforma de les pensions.

La CUP creu que possiblement les retallades de drets socials que s'estan implantant a tota Europa "estan suposant i suposaran el retrocés més important conegut a les conquestes socials que han aconseguit les classes populars al llarg del segle XX". Tampoc veu amb bons ulls que els sindicats espanyols signin un acord "que suposi una nova rebaixa de drets a canvi de més prebendes per a ells, fent la feina bruta al Govern i pretenent donar un plus de legitimitat a les mesures que volen prendre".

Per saber-ne més:

Jornada nacional de lluita el 27 de gener i vaga general al Principat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid