Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'estat francès ratifica la prohibició dels matrimonis homosexuals

L'estat francès no permet els matrimonis entre persones del mateix sexe. Però aquest divendres el Tribunal Constitucional de l'estat francès ha ratificat la prohibició en considerar que la llei que prohibeix els matrimonis entre persones del mateix sexe està "en consonància amb la constitució".

També ha afirmat, però, que la legalització del matrimoni gai "està en mans del parlament i no dels jutges". La sentència entra en conflicte amb les declaracions anteriors que va emetre el govern francès afirmant que la decisió "l'havia de prendre el tribunal". Tot semblen excuses per no haver d'abordar la qüestió.

29/01/2011 17:50 Internacional

homofobiaSegons el Constitucional, l'actual legislació francesa considera legalment el matrimoni com "la unió entre un home i una dona" i no estableix cap "discriminació", afirma. En l'actualitat, França té autoritzada la unió civil però no el matrimoni per a les parelles amb membres del mateix sexe.

La llei ha estat revisada pel Tribunal Constitucional del país després de la reclamació d'un parella de dones lesbianes que van iniciar la batalla judicial portant-la fins a la última instància. La parella ha declarat a la cadena britànica BBC que la lluita no és "una qüestió sobre el casament, sinó sobre el dret al casament". Les dues dones viuen juntes des de fa quinze anys però reclamen ara el dret al matrimoni ja que és l'única garantía que possibilita garanties legals per als seus fills com per exemple que quedin sota la custòdia d'una de les mares en el cas de la mort d'una d'elles.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid