Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Continuen les jornades Tramuntana sobre anarquisme i alliberament nacional

 Durant el febrer es realitzaran les jornades "Tramuntana: sobre anarquisme i alliberament nacional", organitzades per Capdetrons . El mes de gener aquestes jornades al Camp van estar dedicades al pensament llibertari i la qüestió nacional durant els segles XIX i XX.

La segona part de les jornades estaran dedicades a la contemporaneïtat, i enfocades com "un espai més obert per al debat, tot i que en alguns dels dies del primer mes ja en va haver". Pel que fa al cicle de cinema política català, les jornades també inclouen "El coronel Macià", "El taxista ful", "Del roig al blau" i "De nens". Les activitats es realitzaran a Tarragona, a l'l'Ateneu Llibertari Alomà.

31/01/2011 21:25 Política

Jornades Tramuntana, sobre anarquisme i alliberament nacional

Divendres 4, 20h

“Segle XX, els vuitanta i voltants”. Xerrada-debat-sopar. A càrrec d'Agustí Barrera, exmembre del FNC; i Miquel-Dídac Piñero, creador de la CNT dels Països Catalans als anys vuitanta del segle XX. + Sopar A l'Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

Divendres 11, 20h.

“Idees del segle XX i propostes del XXI?”. Xerrada-debat a càrrec; Raimundo Viejo, professor de Ciències Polítiques a la UPF; i altres. + Sopar a l'Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

Divendres 18, 20h

“Ara és demà... o no”. Xerrada-debat, amb Ermengol Gassiot, secretari d'Acció Social de la CGT i membre de SAT; a càrrec de l'Arcadi, de Difon la Idea; Carlus Jové, anarcosindicalista; i Fran Nadal, anarquista valencià. + Sopar + actuació de Carlus Jové com a cantautor a l'Ateneu Llibertari Alomà (Tarragona).

 Cicle de Cinema Polític Català (II)

Dimecres 2 de febrer, 20h

“El Coronel Macià”. Josep Maria Forn, 2007

Els militars de tot Espanya se solidaritzen amb els oficials assaltants a les redaccions del “Cu-cut” i “La Veu de Catalunya”, tret d’un que planta cara de manera decidida i ferma als seus companys. És el Tinent Coronel en cap de la Comandància d’Enginyers de Lleida. El seu nom és Francesc Macià i Llussà.

Dimecres 9 de febrer, 20h

“Del Roig al blau. La transició valenciana”. Llorenç Soler, 2004

Un documental sobre la “transició espanyola” al País Valencià entre als anys 1975 i 1982. S'hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s'anomenarà Batalla de València, a partir d'entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervenir en aquell moment. O com l'Estat espanyol va enfrontar-se a la idea i la possibilitat dels Països Catalans.

Dimecres 16 de febrer, 20h

“De nens”. Joaquim Jordà, 2003

Una pel·lícula-documental que va rodar el director del judici contra la suposada xarxa de proxenetes del Raval. El documental suposa una mirada a les relaciones entre el poders i els ciutadans, un apassionant reflex dels fils que mouen la nostra societat.

Dimecres 23 de febrer, 20h

“El taxista ful”. Jo Sol, 2005

Jose R. desenvolupa la seva rutina de conductor de taxi pels carrers de Barcelona. La seva vida seria igual a la de qualsevol taxista de 52 anys, si no fos perquè els taxis que condueix són robats. Jose roba per a poder treballar. Com es pot arribar a una situació tan absurda? Es tracta d'un boig, o d'un treballador sense treball a qui la lògica del Sistema ha abocat sense remei a semblant paradoxa?

{youtube}Ij2JMYj5tfg&feature{/youtube}

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid