Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
300 persones es manifesten a Reus contra la reforma

Unes 300 persones d'arreu del Camp es van manifestar ahir divendres a Reus contra les mesures neoliberals. Els manifestants van recórrer els carrers més cèntrics de la ciutat per protestar contra de la retallada de les pensions i la reforma laboral.

La protesta va ser convocada per la Coordinadora Repartim el Treball i la Riquesa del Camp, que agrupa una quinzena d'entitats entre sindicats de base i moviments populars.

22/01/2011 13:04 Laboral
Segons relata la Coordinadora, la manifestació va arrencar de la Plaça Catalunya passats dos quarts de 7 del vespre, amb el lema “Contra les retallades i socials: cap a la vaga general” i va finalitzar a la Plaça del Mercadal, davant l’ajuntament de Reus prop de les 9 del vespre. Un cop allí, representants dels diferents col·lectius i organitzacions convocants van fer lectura del manifest mostrant el seu rebuig a la reforma de les pensions que el govern espanyol té previst aprovar el proper 28 de gener.
 
En finalitzar l'acte es va fer una crida als treballadors i treballadores a participar en la jornada de vaga general convocada pel 27 de gener, sota el lema "Aturem la retallada de les pensions. Ja n’hi ha prou! Les nostres vides no són un negoci".
 
Durant la manifestació es van poder sentir crits com "Aturem la retallada de les pensions", "Comissions Obreres i UGT, sou uns traïdors" o “Repartim el treball i la riquesa”, entre altres. Al llarg del recorregut es van despenjar diverses pancartes i es van anar marcant punts conflictius, com les caixes i els bancs "per la seva voluntat especulativa i neoliberal en voler eliminar el sistema públic de pensions i substituir-lo per plans privats de pensions”. En la lectura del manifest es va recordar que “les pensions públiques representen un pilar fonamental del nostre sistema de drets socials i s'ha aconseguit gràcies a la lluita obrera sostinguda durant molts anys d'esforç, per la millora de les nostres condicions de vida”.
 
Alhora, es va remarcar la importància d'alçar la veu de forma clara i contundent davant "d'aquest nou atac del govern espanyol que representa la reforma del sistema públic de pensions". Tot i que la mobilització va transcórrer amb total normalitat i sense incidents, la Guàrdia Urbana de Reus va fer un fort gran desplegament d'agents que en tot moment van seguir i controlar la manifestació.
 
Una quinzena d’entitats van secundar la marxa: els sindicats CGT, COBAS, IAC, SEPC, la CUP, Endavant (OSAN), Cau de llunes (AFRT), Assemblea de Joves la Guspira, Assemblea de Joves de Tarragona, Assemblea de Joves de Reus, Maulets, Ateneu Llibertari Alomà, Casal Despertaferro! de Reus, i l’Esquerra Independentista del Camp (EIC), que formen la Coordinadora repartim el treball i la riquesa.
 
{youtube}osXW_xDq30M{/youtube}
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid