Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP demana a Badalona transparència amb els pressupostos

 La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona ha anunciat que vigilarà de prop els pressupostos municipals. 

El dia que es realitza l'Audiència Pública dels pressupostos de l'Ajuntament  la CUP ha advertit que seran uns números que segons diverses fonts podrien veure's reduïts en més d'un 10%. Una davallada que afectarà gairebé "com Joventut, Esports, Comerç i Consum, Medi Ambient i Mobilitat, Cultura, Patrimoni o Polítiques d'Igualtat, i que ja es van veure força reduïts en els pressupostos de 2010".

10/12/2010 20:35 Política

La candidatura independentista considera que aquesta audiència pública només serveix per netejar una mica la cara a un equip de govern (PSC, CIU i ERC), qualificat com a "poc transparent".  També anuncia que realitzaran al.legacions, instàncies, paraules al Ple i mobilitzacions perquè l'ajuntament mostri les informacions pressupostàries a la població de manera clara i que es pengin les informacions d'interès general a la web de l'ajuntament.  


{youtube}1qIWPzEsi4g{/youtube}

 

Volem els números!

Demà a les 18h. l'edifici del Viver de l'Ajuntament acollirà l'Audiència Pública dels pressupostos. Seran uns números que segons vàries fonts podrien veure's reduïts en més d'un 10%. La davallada afectarà a gairebé tots els àmbits. Alguns, com Joventut, Esports, Comerç i Consum, Medi Ambient i Mobilitat, Cultura, Patrimoni o Polítiques d'Igualtat, ja es van veure força reduïts en els pressupostos de 2010 i de ben segur es reduiran encara més.

Per altre banda l'Audiència Pública del Pressupost només servirà per netejar una mica la cara a un equip de govern (PSC, CIU i ERC) poc transparent. Dels menys transparents dels Països Catalans. Que ningú esperi rebre demà a la tarda els pressupostos detallats. La sessió estarà dirigida pel senyor Francesc Serrano, que ens explicarà la seva versió dels pressupostos.

La CUP de Badalona ja vam denunciar fa un any, en el període d'al·legacions al pressupost municipal, la manca de transparència que havia acompanyat tot el procés. Per aquest proper 2011 la cosa continua igual. Res de penjar les dades a la web, res de facilitar documents en format digital o paper, res de donar números a ningú. L'Ajuntament de Badalona interpreta a la seva manera el que disposa la Llei Reguladora de les Hisendes Locals (2/2004) i per complir-la tan sols permet la seva consulta en els limitats horaris d'oficina dels quinze dies d'exposició pública. Amb això s'obvien altres recomancions i maneres més apropiades per fer públics els números i que practiquen la gran majoria d'ajuntaments. És imperdonable que en una ciutat com la nostra estiguem així encara.

Durant el passat Ple Municipal del mes d'octubre vam demanar la paraula per proposar una sèrie de mesures que tenien la nova pàgina web com a principal eina per fer realment públiques certes informacions. Sembla evident que els pressupostos anuals són d'interès general per tota la ciutadania i tot i això el seu accés públic depèn d'una tecnologia del segle XV. Així ho va corroborar el mateix regidor d'Hisenda en afirmar que "tècnicament no és possible penjar els pressupostos al web", cosa que sí que fan la resta d'ajuntaments de grans ciutats del nostre país. Una excusa realment barroera i increïble.

Des de la CUP seguirem insistint, amb al.legacions, instàncies, paraules al Ple i en breu també mobilitzacions. Emplacem al conjunt d'entitats, associacions i particulars de la ciutat que se sumin i alcin la veu per aconseguir més transparència municipal. Sabem que és només amb la pressió popular que aconseguirem el nostre objectiu: un ajuntament realment transparent. És aquesta la millor mesura contra la corrupció i l'única que permet la participació real posterior. Us convidem també a seguir la web creada a tal efecte. Transparència és democràcia!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid