Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Itàlia respon amb flames l'autoritarisme de Berlusconi

Els treballadors manifestats han incendiat cotxes i contenidors, han llançat pintura i bombes de fum al parlament italià i s'han enfrontat a la policia antidisturbis aquest dimarts a Roma.

El detonant: l'afartament provocat per l'autoritarisme feixisitzant del primer ministre, Silvio Berlusconi, que ha sobreviscut a la moció de censura només per l'escàs marge de tres vots. La Reppublica no en té cap dubte: Es tracta d'un dels episodis més violents que han viscut darrerament els carrers de la capital italiana, un episodi "sense precedents", diu el rotatiu, que titula "Roma en flames".

15/12/2010 02:24 Internacional

Segons el diari italià, els ferits i els detinguts ascendeixen al centenar. La via del Corso, el carrer principal que condueix al centre històric i molt a prop de la casa i l'oficina de Berlusconi, ha estat un escenari de batalla amb fum, gasos lacrimògens i cares plenes de sang. 

"Mentre ells estan fent el seu petit joc al parlament, nosaltres ens dirigim cap a la catàstrofe. On és el meu futur? No em sento representant per aquest govern, no em sento representat en el meu propi país", ha dit un estudiant universitari. I el govern de Berlusconi ha portat a una situació de malestar que després de molts anys ha esclatat i s'ha mostrat al carrer, creant una situació que segons La Reppublica no es produïa des del 1977.

Aquelles persones que confiaven que Berlusconi perdria aquest dimarts el càrrec de primer ministre havien planejat una manifestació per celebrar-ho. Però el líder del partit dretà Poble de la Llibertat ha superat la moció de confiança al parlament per només tres vots. Si hagués perdut, hauria hagut de dimitir, però no ha estat el cas.

A més, durant les darreres setmanes, els estudiants han estat protestant per tot Itàlia contra les mesures d'austeritat i les reformes universitàries planificades per govern de centredreta. 

roma1 
roma2
roma3
 

{youtube}_vyCbEIX7lU{/youtube}

{youtube}ql5VTrvnXEE{/youtube} 

{youtube}wdEje5Vb9y4{/youtube} 

{youtube}pRgTFRFuumc{/youtube} 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid