Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Galiza confirma la convocatòria d'una nova vaga general

La data de la nova vaga general a Galiza podria ser el 27 de gener, el dia abans de l'aprovació de la reforma de les pensions, segons ha pogut saber Diário Liberdade, que ha confirmat que la decisió s'ha pres aquest dimecres al matí.

Ara, els sindicats s'han d'unir a la convocatòria. La Confederación Intersindical Galega, que ha pres la iniciativa sense esperar que els sindicats espanyols moguin fitxa, farà públics demà els detalls de la convocatòria.

29/12/2010 11:48 Internacional

Recuperar la iniciativa nacional i de classe

Aquesta vaga general reprendrà la dinàmica de vagues generals nacionals gallegues que va produir-se durant els anys 2001 i 2002, quan la CIG va prendre la iniciativa aixecant les suspicàcies de CCOO i UGT. Contra aquesta tendència històrica, el sindicalisme pactista espanyol ha maldat per mantenir el protagonisme durant l'actual crisi capitalista a Galiza, amb una CIG en què una part dels dirigents semblaven mirar més pels interessos partidistes de fora del sindicat que per les necessitats de desenes de milers d'afiliats i afiliades i pel conjunt del poble treballador en què les bases del sindicat s'insereixen.

En aquest sentit, el pas endavant aprovat per l'organisme dirigent de la CIG aquest dimarts al matí ha estat històric, ja que suposa un important desafiament a la falsa dialèctica establerta entre els governs neoliberals i els dirigents sindicals espanyols. La CIG irromp amb la convocatòria d'una nova vaga general nacional que enfrontarà la crisi capitalista amb els seus responsables.

Amb o sense els altres sindicats

Aquesta vaga general serà la prova de foc del sindicalisme nacional i de classe, ja que de no comptar amb el suport de la resta de sindicats, haurà de demostrar que ha aconseguit portar les regnes de la reivindicació obrera gallega. La CIG ha marcat el 27 de gener com a possible data de celebració de la vaga, però està obert a modificar la data si és que d'altres sindicats s'hi han d'integrar. Sigui com sigui, la jornada de lluita ha de ser abans del 28 de gener, dia en què el Congrés dels Diputats discutirà la reforma de les pensions.

Aquesta serà la tercera vaga general gallega de l'última dècada, la primera de l'actual crisi capitalista, una gran notícia pel poble gallec, tan severament atacat per les mesures impopulars dels governs del PSOE i del PP. Si la lluita és organitzada, unitària i coratjosa podrà derrotar els plans del gran capital. En aquest sentit, la vaga general continua sent una eina importantíssima de la lluita de masses contra els opressors.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid