Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els nuclis de la CUP de Sabadell i Cerdanyola convoquen concentracions de rebuig al Tribunal Suprem

 Les Candidatures d'Unitat Popular (CUP) del Vallès Occ. han convocat un seguit de convocatòries de rebuig a la mesura del Tribunal Suprem que atempta contra la normalització lingüística.

Sabadell i Cerdanyola del Vallès, conjuntament amb Maulets, ja s'han afegit a la ràpida resposta d'avui a Barcelona. Gent de Gramanet també convoca una concentració a Santa Coloma de Gramanet.

23/12/2010 01:36 Llengua

 

Les notes de convocatòria de les CUP del Vallès exposen que "La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic. És una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l’actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix."

 La CUP convoca la ciutadania a mobilitzar-se contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol

Les tres sentències del Tribunal Suprem espanyol publicades aquest migdia són un atac contra el poble català, la seva llengua i contra el seu sistema educatiu. La CUP convoquem una concentració avui a les 20 hores a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona. Cridem també a convocar concentracions a la resta d’ajuntaments dels Països Catalans demà dijous, 23 de desembre, a les 20 hores.

La decisió que obliga la Generalitat a fer servir el castellà com a llengua vehicular a les escoles suposa un greu i perillós retrocés democràtic. És una agressió sense precedents, després de més de 30 anys treballant, amb totes les mancances que imposa l'actual marc jurídic i polític, per a la immersió lingüística i dotar la llengua catalana de l’espai, el respecte i el paper que mereix.

Davant de fets com aquests no podem romandre de braços creuats. És per això que la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) convoca tota la ciutadania a denunciar novament la imposició dels tribunals espanyols, i reivindicar la independència dels Països Catalans com l'única possibilitat per decidir lliurement el nostre futur, i la forma d'organitzar la nostra societat, incloent el nostre sistema educatiu.

Per aquests motius, convoquem una concentració avui a les 20 hores a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona.

De la mateixa manera, cridem també a convocar concentracions a la resta d’ajuntaments dels Països Catalans demà dijous, 23 de desembre, a les 20 hores.

Candidatura d'Unitat Popular (Sabadell)

Països Catalans, 22 de desembre de 2010

 

 

 

 

 

 

 

 

Per una altra banda, Gent de Gramanet de la població del Besòs també ha realitzat una convocatòria per protestar contra aquests sentència, que es realitzarà demà  la Plaça de la Vila de Santa Coloma de Gramanet, a  les 18'30h.

 Escrit de Gent de Gramanet

Avui dimecres 22 de desembre de 2010 el Tribunal Suprem espanyol ha emès tres sentències obligant a la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular a els escoles.

Gent de Gramanet, moviment ciutadà divers que treballa per una Santa Coloma millor sempre ha apostat per potenciar el català, així com la interacció amb la resta de llengües que es parlen a la nostra ciutat.

És per això que fem una crida als i les simpatitzants de Gent de Gramenet, aixó com al conjunt de la ciutadania,a concentrar-se davant de l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, a la Plaça de la Vila, demà dijous 23 de desembre a les 18.30h, just mitja hora abans del Ple municipal, per tal de mostrar rebuig a aquesta imposició del Tribunal Suprem.

 El Tribunal Suprem espanyol ha emès tres sentències en què obliga la Generalitat de Catalunya a fer servir l'espanyol com a llengua vehicular a les escoles. Les sentències resolen diversos recursos de pares que denunciaven que els seus fills no podien fer les classes en espanyol. El Suprem ordena a la Generalitat que adapti el sistema d'ensenyament a la sentència (pdf) del Tribunal Constitucional sobre l'estatut i que l'espanyol sigui introduït com a llengua vehicular 'de manera proporcional i equitativa al català en tots els cursos'.

Rànquings
  1. Els Mossos d'Esquadra detenen a Girona el veterà militant independentista Quim Tell durant una protesta davant de la seu de la Fundación Princesa de Girona
  2. La Fundación Princesa de Girona intenta enganyar a l'Unigirona
  3. Alternativa per Cervià i Raset guanya les eleccions per primera vegada
  4. Convoquen una concentració a Girona en contra dels premis de la Fundación Princesa de Girona
  5. Poble Lliure: "A Catalunya cal articular un Front popular, republicà i antifeixista per la Independència"
  6. 44è aniversari de la mort del lluitador independentista Fèlix Goñi 'Bruc'
  7. Homenatge Nacional a Carles Castellanos i Llorenç
  8. Micro-mecenatge per fer possible el documental: “Laietana, 43. El cau de la Bèstia”
  9. El missatge de la Flama del Canigó a càrrec del conseller de Cultura a l'exili, Lluís Puig i Gordi
  10. La gran posada al dia (“The Big Catch-Up”)
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid