Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El jutge no permet el tancament del repetidor de Mondúver

El jutjat contenciós administratiu número 4 de València ha denegat a la Generalitat Valenciana el tancament del repetidor de Montdúver per tallar les emissions de TV3.

La interlocutòria notificada avui declara que no es permet l'accés al centre emissor de Montdúver que havia demanat Ibars Sancho, la directora general de promoció institucional de la presidència de la Generalitat. Segons Acció Cultural del País Valencià (ACPV), aquesta és la quarta vegada que els jutjats i tribunals deneguen l'entrada als repetidors.

14/12/2010 18:38 Comunicació

A l'inici del conflicte, l'any 2007, la Generalitat Valenciana va demanar autorització d'entrada sobre aquestes mateixes instal·lacions i l'entrada va ser denegada mitjançant la interlocutòria de 20 d'abril de 2007 per apreciar-se, entre altres coses, desproporció en la mesura i absència de perjudicis a tercers en l'activitat denunciada.

Posteriorment, el jutjat contenciós administratiu número 4 de València, per interlocutòria de 26 de febrer de 2008, va denegar novament l'autorització d'entrada en entendre que com que Acció Cultural havia recorregut la resolució de fons en la que es basava el tancament i el recurs no s'havia resolt encara pels tribunals, procedir a executar la mesura deixaria sense sentit el plet, és a dir, hi hauria una vulneració del dret a la tutela judicial efectiva interessada per l'entitat. La Generalitat va recórrer la segona resolució denegatòria en apel·lació, però contràriament al que s'esperava, la denegació va ser ratificada per la interlocutòria de data 27 de juny de 2010 dictada pel Tribunal Superior de Justícia.

Ara l'administració argumenta que com que ja s'havia dictat sentència sobre el fons de l'afer ja no podien invocar-se aquests arguments en defensa de la tutela judicial efectiva. Tanmateix, la Generalitat va ometre interessadament que la sentència recaiguda en el procediment principal no era ferma i que havia estat impugnada per Acció Cultural del País Valencià davant el Tribunal Suprem, i sobretot, que el Tribunal Suprem ha admès a tràmit el recurs de cassació d'ACPV.

ACPV es felicita d'aquest nou èxit judicial en la seua lluita per la llibertat d'expressió i per la defensa dels mitjans de comunicació en català al territori valencià encara que adverteix que la resolució no és definitiva i que es pot recórrer en apel·lació davant el TSJ, recurs que previsiblement interposarà la Generalitat.
 
Per saber-ne més:

Nova ofensiva del PP contra els repetidors de TV3 al País Valencià

 
Marxa per TV3 al "Montdúver"

Centenars de persones pugen al Bartolo i al Montdúver per a demanar la continuïtat de TV3 al Sud

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid