Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demanen el compliment de la Llei de Memòria Històrica a Tortosa

Es demana rigor històric i coherència democràtica alhora d’abordar el debat sobre la retirada de la simbologia franquista. El proper dia 8 de novembre convoquem la ciutadania al ple municipal de l’Ajuntament de Tortosa, on s’ha previst el debat i posterior votació de la moció popular.
 
La reunió mantinguda entre la Comissió per la retirada de la simbologia franquista de Tortosa, del Casal Popular Panxampla, i l’alcalde de Tortosa Ferran Bel, ha servit per a reafirmar que l’alcalde no té arguments de caire polític ni històric per a mantindre la simbologia franquista a Tortosa i que només ha exposat excuses.

05/11/2010 03:12 Drets i Llibertats

Així mateix, des de la Comissió es considera inacceptable la falta de respecte que, en diverses ocasions, ha manifestat els darrers dies vers la iniciativa ciutadana impulsada pel Casal Popular Panxampla, acusant-la d’electoralista o induïda pel Tripartit.

Es demana que el debat sobre la retirada de la simbologia franquista es realitzi amb rigor històric. Aquesta campanya ha estat pensada i desenvolupada amb el màxim respecte, amb la finalitat de reforçar unes accions que consideren des de la Comissió  que "haurien de ser acceptades per a la major part de forces polítiques que integren el consistori, i que, a més a més, gràcies a la Ley de Memoria Histórica 52/2007, que la pròpia CiU va aprovar al Congrés dels diputats, ara compten amb una línia de subvencions públiques per a ser finançades"

I és que la Comissió sosté que es poden acceptar debats amb argumentacions confuses i basades en la demagògia, sobre la naturalesa franquista del monument “Al Caudillo de la Cruzada y a los 25 años de paz”, el que ha simbolitzat i simbolitza, ni les excuses presentades per tal de no donar suport a la moció popular.

Des la Comissió s'anima a les regidores i regidors de tots els partits de l’Ajuntament a donar suport a la moció, i al conjunt de la ciutadania a continuar enviant correus i participant en la campanya, que la darrera setmana ha rebut nous suports com els de: Leonard Escoda (artista), Belen Fabra (actriu), Sebastià Serrano (lingüista), Joan-Josep Rovira Climent (escriptor) o Miquel Paton (pintor). Que se sumen als que s’han anat anunciant durant els últims dies.

 

Per saber-ne més:

Tortosa no té res en record al President Companys però manté monuments al règim que el va assassinar 

El Casal Popular Panxampla promou una moció popular per retirar símbols franquistes de Tortosa

 

 
 

Quatre manifestacions simultànies congestionen aquest dissabte la plaça de Sant Jaume. La Malla

La coordinadora de jovesindependentistes localitza més de 300 símbols franquistes a Catalunya. La Malla/EFE

Catalunya té encara més de 300 símbols franquistes. Avui 

La CAJEI presenta un inventari amb més de 320 símbols franquistes. Vilaweb 

Suberversió a la llibertat. Campanya 

València, l'indret del país amb més símbols franquistes

La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes.

Seguiment de la campanya a la web de la CAJEI 

 
 
 

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès.

 
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid