Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arresten en plena campanya un candidat de Des de baix per una pintada de l'any 2009

José Estrada, cap de llista de la candidatura Des de baix per la demarcació de Tarragona, ha estat obligat a complir set dies d'arrest domiciliari, en plena campanya electoral, per una pintada que va realitzar l'any 2009 a la façana de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona en el marc d'una protesta contra el pacte antisocial.

El també sindicalista Estrada està complit aquesta pena per una sanció administrativa que s'ha resolt en set dies d'arrest domiciliari. Segons ha denunciat, va notificar als jutjats la seva condició de cap de llista i després se li va comunicar la negativa, quan per llei el condemnat pot escollir les dates en què se l'imposarà la pena, assenyala.

16/11/2010 03:58 Drets i Llibertats

Els fets es remunten al 21 de juliol del 2009 quan diversos membres del sindicat CO.BAS es van acostar a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona per mostrar el seu rebuig al pacte antisocial que estaven començant a preparar el govern de Zapatero i el sindicats CCOO i UGT.

Quan Estrada va començar a escriure a la façana el lema "Cap rebaixa a la Seguretat Social. Prou reformes antiobreres" van sortir dos membres de seguretat que el van retenir fins l’arribada dels Mossos d’Esquadra. Aquests van interposar una sanció administrativa que s’ha resolt en set dies d’arrest domiciliari. Aquesta pena restringeix els moviments de l’acusat a l'interior d'un habitatge concret sense que pugui sortir-ne sense autorització judicial.

Estrada denuncia que el seu arrest coincideix amb l'inici de la campanya electoral al Parlament de Catalunya, quan per llei el condemnat pot escollir les dates en que s’imposarà la pena d’arrest domiciliari. A més, Estrada va notificar als Jutjats la seva condició de cap de llista de la candidatura electoral Des de baix i va sol·licitar canviar les dates de la pena. Fa pocs dies li ha estat notificada la negativa de la Fiscalia a la permuta de dates.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid