Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Unes dues mil persones reclamen "un Vallès sense Quart Cinturó" a Sabadell

A l'entorn de dues mil persones, setze tractors i un centenar de biciclestes han participat, aquest migdia a Sabadell, en una manifestació organitzada per la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC) en contra del projecte d'aquesta via. La CUP de Sabadell insisteix que "és una obra faraònica del tot innecessària" i denuncia l'actitud dels partits de l'arc parlamentari en relació al projecte.

La marxa ha començat a la plaça Antoni Llonch i que, després de recórrer diversos carrers del centre, ha finaliltzat a la plaça Doctor Robert, on s'ha llegit un manifest a càrrec de l'artista Pep Bou. Un manifest en què ha quedat palès el "rebuig enèrgic" al Quart Cinturó i en què s'han plantejat algunes alternatives al projecte com ara "preservar els espais agrícoles, que es facin polítiques sostenibles, que s'aposti pel transport públic o que es millori la xarxa secundària de carreteres".

03/10/2010 19:38 Territori

Finalment, la cloenda ha finalitzat amb dues accions col·lectives: una bombollada protagonitzada pel Pep Bou i pels assistents (degudament equipats per la Campanya), i una cantada de la cançó "Com el Vallès no hi ha res" (lletra i música de Fèlix de Blas).

A part de recordar la inadequació de la data de l'anunci i del termini d'informació pública inicialment determinat, els manifestants han expressat amb rotunditat el rebuig a un estudi informatiu insolvent tècnicament, i mancat de seguretat jurídica i respecte al marc normatiu vigent. L'estudi informatiu acaba sent un molt mal exemple del que hauria de ser un projecte tramitat amb rigorositat per l'administració pública.

Els manifestants han resposta a la crida de la Campanya Contra el Quart Cinturó provinents de diversos punts del Vallès (del mateix Sabadell, Terrassa, Viladecavalls, Sant Quirze, Rubí, Sant Cugat del Vallès, Cerdanyola, Badia, Barberà, Castellar, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Polinyà, Caldes de Montbui, Sant Feliu de Codines, Santa Perpètua de Mogoda, Mollet del Vallès, Palau-Solità i Plegamans, Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Bigues i Riells, l'Ametlla, Lliçà de Vall, Lliçà d'Amunt, Santa Eulàlia de Ronçana, Canovelles, Granollers, les Franqueses del Vallès, la Roca del Vallès, Cardedeu, Llinars, Sant Celoni, San Antoni de Vilamajor, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Palautordera, Sant Esteve de Palautordera), però també d'altres indrets de Catalunya.

La major part dels tractoristes provenien del Vallès Oriental, on el sector agrari és força potent i dinàmic, tot i que també hi ha hagut representació del Vallès Occidental (Sabadell, Rubí). Dos autocars plens oferts per l'ajuntament de les Franqueses del Vallès han permès que vilatans dels diferents nuclis urbans d'aquest municipi estiguessin presents a la manifestació. Un altre autocar ha desplaçat manifestants des de Cardedeu.

Una pancarta de capçalera, portada per veïns i veïnes de Sentmenat, ha precedit la llarga corrua de tractors, que anava seguida per una segona pancarta de capçalera amb representants de les entitats i formacions que donen suport a la Campanya Contra el Quart Cinturó (arxiu adjunt amb representants presents). Rere seu, la llarga cua de manifestants, amb proclames de tots colors i animació a càrrec de gegants i algunes bandes de músics.

A l'acabament de la concentració, la plataforma ha valorat la participació i ha assegurat que ells no necessiten "maquillar els números com altres fan per fer-nos creure de la necessitat del Quart Cinturó".  També ha reclamat que el Ministeri de Foment espanyol traspassi aquest projecte ja que, diu, "l'ordenació territorial és competència del govern". 


La CUP de Sabadell: "una obra faraònica del tot innecessària"

Comunicat:

La societat civil, com està passant en els darrers temps, va molt per davant de la classe política d’aquest país: una obra projectada dues dècades enrere, encara avui dia es valora i justifica de la mateixa forma per part del PSOE i PP, amb la connivència explícita dels governs de Catalunya de CiU i del tripartit (PSOE-ICV-ERC).

El Quart Cinturó és una obra faraònica del tot innecessària per tal d’assolir la major i millor cohesió comarcal que necessitem; és una obra faraònica no justificada suficientment per la suposada congestió de l’AP-7; i finalment, és una obra faraònica que queda per si sola descartada pels seus enormes costos, el mínim servei i la màxima agressió al territori.

Tal i com afirma la Campanya Contra el Quart Cinturó (CCQC), «la veritable "necessitat" del Quart Cinturó rau en el model econòmic i territorial de la Generalitat de Catalunya, que condemna les comarques veïnes a Barcelona a la seva total urbanització.»

 

Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid