Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
REPORTATGE: Adéu a una ocupació que farà història

"La banca ens asfixia, la patronal ens explota, els polítics ens menteixen, CCOO i UGT ens venen: A la merda". Aquesta pancarta de dimensions immenses penjada del balcó del Banc Espanyol de Crèdit (Banesto), a plaça Catalunya, en ple cor de Barcelona, segurament entrarà a formar part dels annals de la lluita de l'anticapitalisme i del moviment obrer.

Va durar 4 dies. Durant aquest temps, aquest vistós immoble de la capital va ser la seu del Moviment del 25. Un edifici que va passar de l'abandonament injust a punt de trobada dels moviments populars; de seu del capitalisme a centre de treball i formació per combatre la crisi; d'immoble de la ciutat podrida a centre social de la capital del canvi; d'immoble de l'aparador turístic a punt neuràlgic de la revolta anticapitalista.

02/10/2010 07:00 Laboral
Una ordre irregular d'Interior va permetre que els Mossos d'Esquadra irrompessin salvatgement a l'interior de l'edifici per desallotjar-lo. No era un dia qualsevol, i en feia tres que hi dormien. Era el 29-S, dia de la vaga general que es va saldar amb més de 70 detencions arreu dels Països Catalans, la major part practicades a Barcelona per la batalla campal induïda per la repressió policial que s'hi va produir.
 
Entre les imposicions neoliberals que vol imposar el govern espanyol i la passivitat dels sindicats majoritaris, es va obrir una escletxa de combativitat a tot el país que va tenir especial incidència a Barcelona, tacada emperò per una ferotge activitat policial que va provocar nombrosos aldarulls.
 
La vaga dels que pateixen la crisi, però, no cap en un sol dia. I la ràbia per la repressió i un desallotjament del tot irregular no se salden tampoc amb quatre corredisses per Barcelona. Una majoria vol començar a lluitar per aconseguir que allò que la misèria que massa sovint passa desapercebuda es comenci a fer visible. És una majoria que malgrat patir limitacions no es cansa d'insistir en el fet que si s'uneixen les veus de la lluita que totes i tots patim en solitari la fi de l'opressió és més a prop. 
 
{vimeo}15446053{/vimeo}
 
 
cimg0538

cimg0539
 
cimg0570
cimg0606
cimg0543
cimg0553
cimg0569
cimg0612
  edificitapiat
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid