Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP exigeix la posada en llibertat de Garganté i la fi de la criminalització

La CUP de Barcelona exigeix l'arxivament de totes les actuacions penals derivades de la jornada de vaga general i la fi de la campanya de criminalització i repressió per part dels Mossos d'Esquadra i de la caça de bruixes contra el sindicalisme i els moviments socials.

Davant la detenció del company Josep Garganté, militant de la CUP de Barcelona i membre de la CGT, l'organització expressa la seva solidaritat i rebuig "a un nou exemple de criminalització i repressió desencadenat, ara, arran de la vaga general del passat 29 de setembre".

15/10/2010 11:47 Política

Per la formació, la detenció del sindicalista "és un pas més en la caça de bruixes iniciada pels Mossos d'Esquadra sota ordres del conseller Joan Saura i el director general de seguretat Joan Delort". En aquesta ocasió, el fet encara és més greu, segons la CUP, ja que Garganté és membre de la CGT i una de les cares visibles del comitè de descansos de TMB que va protagonitzar un exemple de sindicalisme combatiu en la lluita pels dos dies de descans dels conductors d'autobusos.

D'aquesta manera, la CUP considera que la detenció "és una mostra més de l'espiral repressiu contra el sindicalisme de classe i els moviments socials" en la mateixa direcció de l'amenaça de tancament de diverses pàgines web feta per la regidora de seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp.

La CUP de Barcelona referma el seu compromís en defensa dels drets dels treballadors i les treballadores, i contra les retallades socials, així com la solidaritat amb totes aquelles persones i col·lectius que estan patint la repressió d'un estat "que ha perdut tota legitimitat democràtica".

Per saber-ne més:

 


 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid