Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Girona proposa implantar la recollida selectiva porta a porta

La CUP de Girona considera que l'aturada del projecte de la nova planta de tractament de residus de Campdorà és una oportunitat per a replantejar la política de tractament de residus. Creu que la incineració no és cap solució a llarg termini i aposta per implantar gradualment el sistema de recollida selectiva porta a porta i per la reducció de residus.    

En aquest sentit, la formació ha elaborat un estudi que demostra la viabilitat del tancament de la incineradora de Campdorà i opta per la recollida porta a porta com a mesura de recollida dels residus urbans.

12/10/2010 18:06 Territori

Segons el portaveu de la comissió ambiental de la CUP de Girona, Josep Jovani, "la incineració és una tecnologia que crema llocs de treball i genera majors emissions de CO2 a l'atmosfera que d'altres sistemes com el porta a porta".

Amb aquest sistema, implantat amb èxit a d'altres municipis catalans (per exemple a Tiana), s'augmenta l'eficiència en la gestió, ja que l'augment de la recollida selectiva provoca una disminució dels costos globals. És a dir, es redueix el cost del tractament de rebuig i augmenten els ingressos obtinguts pel reciclatge.

A més, el porta a porta elimina els riscos de salut associat a les incineradores, la qual cosa redueix una de les fonts contrastades de dioxines generadores de càncer.  Finalment, la CUP considera que en un moment de crisi com l'actual el projecte d'ampliació de la incineradora de Campdorà és inadequat, i celebra l'aturada del projecte per falta de finançament.

En aquest sentit, la candidatura fa un pas més que la resta de formacions polítiques que s'han posicionat amb relació a aquest tema, i valora l'aturada del projecte com una oportunitat per apostar fermament per la recollida selectiva porta a porta i pel tancament de la incineradora de Campdorà.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid