Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP de Barcelona demana que es prohibeixin els actes feixistes d'aquest dimarts

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Barcelona exigeix a l'Ajuntament de Barcelona i al Departament d'Interior que impedeixin la celebració d'actes feixistes a la ciutat durant aquest dimarts, Dia de la Hispanitat.

La formació assegura que aquests actes envien missatges d'odi i posen en perill la convivència. A més, assenyala com a responsables directes d'aquesta permissivitat i les conseqüències que se'n derivin el president de la Generalitat, José Montilla; el conseller d'Interior, Joan Saura; el secretari de Seguretat, Joan Delort; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu; la regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, i el regidor del Districte de l'Eixample. Ramon Nicolau.

11/10/2010 19:29 Drets i Llibertats

La CUP de Barcelona fa una crida als veïns i veïnes de Barcelona perquè rebutgin els actes feixistes i la tolerància institucional i defensin la convivència als barris.

Aquest 12 d'octubre hi ha previstos a Barcelona diversos actes de caire feixista que tenen l'autorització de la Generalitat i l'Ajuntament. Durant molts anys, els col·lectius antifeixistes hem combatut, malgrat la repressió policial, aquest tipus d'actes. I amb els anys s'ha aconseguit que tinguin un espai molt limitat a Montjuïc. Una mesura que per la CUP és insuficient, però que va ser un èxit de totes les persones que treballen per combatre el feixisme.

Malgrat tot, enguany s'han permès dues convocatòries que "posen de manifest la permissivitat de les institucions municipal i catalana". Es tracta d'un acte a Montjuïc on la Comisión 12 de Octubre, cobertura del partit ultradretà Democracia Nacional, organitza un acte que, en edicions anteriors, ha estat un altaveu de crides a l'odi i a la xenofòbia, segons assegura la CUP, que remarca  que va ser camí d'una manifestació d'aquesta organització a Madrid quan el militar professional Josué Estébanez va assassinar el jove antifeixista Carlos Javier Palomino.

Per altra banda, se'n celebrarà una altra a Rambla de Catalunya, que ha convocat un acte del partit d'extrema dreta MSR, concretament entre l'avinguda Diagonal i el carrer de Còrsega. Aquesta formació ha obtingut el permís de la Generalitat de Catalunya, fet que per la CUP suposa un insult al conjunt de veïns i veïnes, i una amenaça per a la pau i la convivència al centre de la ciutat.

12-O: Per uns Països Catalans en lluita contra l'imperialisme i el racisme

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid