Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'ofensiva repressiva contra l'independentisme arriba també a Galícia

L'ofensiva informativa i policial revela que a Galícia el govern espanyol també ha decidit atacar amb duresa el moviment independentista revolucionari. 

Tant és així que en les últimes setmanes la persecució repressiva i la intoxicació informativa ha esclatat amb força a Galícia, fet que sembla insinuar un canvi en l'estratègia de l'imperialisme espanyol, coincidint amb el vintè aniversari de la mort d'una parella de guerrillers de l'Exército Guerrilheiro do Povo Galego Ceive (EGPGC) durant una acció armada contra el narcotràfic a Compostel·la.

15/10/2010 18:58 Internacional


Els fets repressius més significatius d'aquesta nova ofensiva s'han produït amb les recents detencions a Vigo de Santiago Domínguez i José Manuel Sánchez Gorgas, veïns de Compostel·la i Vigo respectivament. Domínguez i Sánchez ja havien estat detinguts i condemnats a un any de presó per danys terroristes en grau de temptativa i van sortir en llibertat l'octubre de l'any 2009. Tanmateix, el fiscal va al·legar tinença d'explosius per poder així augmentar la pena quatre anys més.

151010_faixaDesprés de l'ordre d'ingrés a presó incomplerta des de fa dos mesos, sobre els dos independentistes pesa una ordre de cerca i captura que ara s'ha fet efectiva i contra la qual van ser convocades concentracions a Vigo, Compostel·la i Ouresne pel col·lectiu antirepressiu Ceivar.

En el terreny informatiu, durant les últimes setmanes s'han succeït les notícies criminalitzadores en diaris com La Voz de Galicia i canals de televisió com TVE o La Sexta que apunten a un canvi de consideració pel que fa a la violència política a Galícia, considerant fins i tot l'existència d'un "grup terrorista" anomenat Resistencia Galega, que segons els mitjans del règim és l'autor d'uns 13 atemptats amb explosius l'any passat. De nou, l'estratègia es basa en associar la lluita independentista amb una "violència terrorista". Segons TVE, l'Audiència Nacional espanyola estaria estudiant considerar Resistencia Galega una "organització terrorista" [vegeu vídeo].

Tot indica que en un futur proper podrien sumar-se nous atacs repressius com controls habituals, identificacions, sancions administratives, prohibicions d'iniciatives i detencions e militants, tal com passa als Països Catalans, per tal d'estroncar el desenvolupament polític de l'esquerra independentista gallega. Això implicaria un augment de les penes i una possible entrada a la presó de nous militants independentistes dels moviments populars gallecs. Quina serà la vertadera dimensió de la nova estratègia repressiva i informativa espanyola contra l'independentisme gallec encara està per veure, però segurament no tardarà en manifestar-se de manera ostensible.
 
Per saber-ne més:

 

Novas detençons de jovens independentistas em Compostela

Bope continua aterrorizando população e mata 3 pessoas em favela no Rio de Janeiro

Concentraçom em compostela ante as detençons de Santiago Vigo e José Sánchez

NÓS-Unidade Popular ante as detençons de Santiago Vigo e José Manuel Sanches

[Vídeo] Audiência Nacional estuda considerar a existência de um grupo 'terrorista' na Galiza

Protesto polos seis anos da morte de Diego Vinha sob custódia policial

Acabam de deter o independentista Santiago Vigo

Organizam jornada antirrepressiva em Lugo

Visita do Papa obrigará a encerrar-se na sua casa a quem morar no centro histórico de Compostela

José Manuel Sanches foi detido onte em Compostela
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid