Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Hereu i Escarp no assumeixen responsabilitats polítiques davant la presumpta trama de corrupció

Diuen que no hi ha res amagar, tot i així han qualificat de "molt greu" la filtració del sumari sobre  la presumpta trama de corrupció urbanística a Ciutat Vella. Per això han demanat a la jutguessa que porta el cas que permeti distribuir entre els grups municipals el sumari.
 
Segons diversos mitjans de comunicació una investigació judicial han deixat al descobert les intrigues i les maniobres de la trama de corrupció i suborns que durant anys ha estat funcionant a Ciutat Vella per a l'adjudicació de llicències d'apartaments turístics, hotels i restaurants. Aquest assumpte es va descobrir gairebé per casualitat.

08/10/2010 23:59 Política
La titular del jutjat d'instrucció 33 de Barcelona, Elisabet Castelló, i la Fiscalia Anticorrupció van obrir una causa contra dos locals de prostitució de Castelldefels, Saratoga i Riviera, que van ser clausurats. En els tràmits va aparèixer el nom d'un enginyer, Joaquín Quílez, al que es relacionava amb irregularitats en la concessió de llicències de connivència amb un alt funcionari, Heliodoro Lozano.
 
En tot aquest afe, una de les cítimes ha estat l'exregidorda del districte, Itziar González.  Nomenada  2007, va deixar el càrrec l'abril passat. La seva arribada al districte va ser el principi del final de la trama. El negoci es va acabar amb el trasllat de Lozano. A González li van entrar a robar a casa i també va ser amenaçada de mort per carta (Quílez està imputat per això). Sobre el nou rumb, en la investigació judicial hi ha una conversa entre Quílez i una empresària en què ella comenta: «El que vol és carregar-se tots els tripijocs extraoficials. Tot el que s'aconsegueix deixant anar pasta aquí, deixant anar pasta allà per agilitzar els tràmits. Això a ella no li agrada». I afegeix: «Sí, però si abans es resolia deixant anar pasta sota mà, ara ja no».
 
En aquesta trama, els mitjans de comunicació destaquen el paper d'Elena Areiza, advocada municipal i imputada en el cas; Roger Pallarols, regidor de Comerç i no imputat, tot i que està citat; Heliodoro Loazano, funcionari municipal i imputat; Víctors Badia, d'Unió, exconseller de Ciutat Vella, vitat però no imputat; Francesc Salvador, exconseller de Ciutat Vella, citat però no imputat; Joan Alber Dalmau, gerent de seguretat, citat però no imputat (un dels homes de confiança d'Assumpta Escarp) i Joaquín Quílez, enginyer i imputat.
 
Després d'aquestes filtracions a la premsa, el portaveu del PSC a la junta de portaveus d'ahir a la tarda, Francesc Narváez, que ha criticat la "política d'insinuacions" de CiU i PP amb el cas, ha dit que la petició de distribuir entre els grups municipals el sumari del cas no és una resposta a la filtració mediàtica de fragments del sumari sinó el fruit del primer acord assolit entre els grups. El portaveu republicà, Jordi Portabella, ha reclamat que sigui l'alcalde qui doni explicacions i li ha reclamat que faci neteja a l'Ajuntament i "si cal, que es carregui un terç de l'estructura". ICV-EUiA també vol que els càrrecs imputats siguin cessats de les seves responsabilitats polítiques. Un pas més enllà van CiU i PP, que es pregunten per què la demanda al jutge s'efectua ara, quan l'Ajuntament disposa del sumari des del juliol.
 
Mentrestant, Escarp assenyala que no hi ha res a amagar.
 
Per saber-ne més:
 
 
 

 
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid