Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Escola Valenciana celebra el 9 d'Octubre amb una festa per la llengua

Escola Valenciana celebra el 9 d'Octubre amb una festa per la llenguaEscola Valenciana preveu reunir el proper dissabte al passeig Marítim de València milers de persones vingudes de totes les comarques valencianes per participar a la Festa pel Valencià, un acte lúdic i reivindicatiu per dignificar el valencià.
La Festa pel Valencià té un doble vessant. D'una banda, pretén ser l'acte de cloenda de les celebracions dels 25 anys de les primeres Trobades d'Escoles en Valencià, unes celebracions que s'iniciaren el passat mes de febrer amb la Nit d'Escola Valenciana.

05/10/2010 10:27 Llengua
I van continuar amb les Trobades d'Escoles en Valencià durant tota la primavera amb 23 festes per la llengua fetes arreu de les nostres comarques sota el lema "Tu tens la clau" amb més de 200.000 assistents: "la Festa pel Valencià és un homenatge a tota la ciutadania valenciana que durant 25 anys ha estat participant en les nostres Trobades, un homenatge a tots els xiquets, xiquetes, joves, pares, mares, professorat i ciutadans que tenen la clau del futur de la nostra llengua, que volen més ensenyament en valencià, més música en valencià, més oferta d'oci en valencià, més atenció pública en valencià i més mitjans de comunicació en valencià. És una fórmula festiva , capaç de sumar el sentiment de molts valencians i valencianes més enllà de colors polítics i ideologies, un sentiment bàsic, la voluntat de viure en la nostra llengua", ha explicat Àngel Martí. 
 
D'altra banda, des d'Escola Valenciana s'ha volgut realitzar aquest acte commemoratiu en el context del 9 d'octubre per oxigenar i per reviscolar des de la base social aquesta data històrica amb una sèrie d'activitats que reforcen el nostre tret d'identitat més valuós: "perquè el valencià, ens obri les portes a una forma de ser, a un bagatge cultural i social, a unes tradicions, que ens enriqueixen com a poble i ens situen al món com a poble", explica l'entitat.
 

Concert Especial d'Obrint Pas, puntal nocturne i cloenda de la festa
Xavi Sarrià, una persona que va estudiar en valencià i que lidera el grup de música en valencià més important en aquests moments ha mostrat la seua adhesió a la Festa pel Valencià. Quan caiga la nit del 9 d'octubre l'escenari de la festa serà tot seu i Obrint Pas oferirà un concert d'entrada lliure que reserva una sorpresa molt especial per als assistents, una sopresa servirà de colofó de la celebració dels 25 anys de Trobades d'Escoles en valencià.

Tallers infantils, fira d'entitats i actuacions
Durant tot el matí els assistents a la Festa pel Valencià podran gaudir de més d'un centenar de tallers infantils preparats per centres educatius de totes les comarques i associacions que han volgut participar en l'acte. Simultàniament s'aniran succeint més 11 actuacions a l'escenari central i diversos espectacles organitzats per correfocs i grups de dansa amenitzaran la Festa a peu de carrer. 

De 10:00 a 15:00 hores

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura "La clau que obri tots els panys", creada per l'artista Manuel boix.

Actuacions a l'escenari
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve. Podreu veure la Coral del Micalet, que estrenarà el poemari de Marc Granell, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, Paco Muñoz amb una coral de 250 alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Centres educatius participants a les Trobades 2010, duran a la Festa pel Valencià els tallers que han preparat a la seua Trobada comarcal. Així mateix, també muntaran tallers per als xiquets i xiquetes associacions culturals i universitats.

Fira d'Entitats
Entitats civiques i culturals, així com el món editorial., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

De 21:30 a 00:00 hores

Concert d'Obrint Pas
El grup Obrint Pas, farà un concert especial amb diverses sorpreses que tancaran la Festa pel Valencià.

 

 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid