Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El negoci del petroli provoca un vessament de fuel a Tarragona

La refineria Asfaltos Españoles (Asesa) ha admès en un comunicat ser la culpable del vessament de fuel que afecta el Port de Tarragona des d'aquest dilluns al migdia.

De moment, el negoci del petroli ja ha provocat que hi hagi 146 hectàrees afectades i un miler de litres de fuel abocats al mar, fet que ha obligat el Govern a activar el pla d'emergències per contaminació marina. Asesa, una refineria que es va inaugurar l'any 1966 i que té una capacitat de destilat d'1,4 milions de tones de cru a l'any, ha reconegut que el vessament s'ha produït a les seves instal·lacions durant les tasques de manteniment per causes que encara s'estan investigant.

11/10/2010 23:19 Territori

La taca podria estendre's cap a l'exterior, i de fet la principal tasca és confinar el vessant, que va en direcció al Cap Salou. En els treballs de confinament hi estan treballant un total de deu embarcacions, més el Remolcador Punta Mayor de Salvament Marítim que s'hi ha afegit aquest dilluns a la tarda, així com dos mitjans aeris. El vessament ha fet activar a Capitania Marítima el Pla Nacional de Contingència per Contaminació Marítima, així com el Pla Especial d'Emergències per Contaminació Accidental de les Aigües Marines a Catalunya, Camcat, que ha activat Protecció Civil.

Subhastant el territori

Són prou coneguts els casos de desastres naturals que ha provocat el negoci del petroli arreu del món, i de fet Greenpeace ja ha denunciat aquest dilluns els "greus riscos" de contaminació als que està sotmesa la costa del sud del Principat -on hi ha el Parc Natural del Delta de l'Ebre-, sobretot atenent a la "sobrecàrrega" d'activitats relacionades amb el sector petroquímic.

Sara Pizzinato, responsible de la campanya Transport de Greenpeace, ha instat el Govern a posar en marxa "totes les mesures disponibles per protegir el Parc Natural del Delta de l'Ebre i impedir que s'arribi a una situació de contaminació irreversible".

A més, aquests perills poden veure's incrementants si no es paralitzen els dos projectes de perforacions petrolíferes que Repsol té previst implantar a la costa tarragonina. D'aquesta manera, si el Govern no atura les ambicions de Respol estarà subhastant el medi ambient pel creixement econòmic del gegant petrolier, i en conseqüència subhastant també la salut de milers de persones.

En aquest sentit, Greenpeace espera que l'Administració "informi degudament de l'evolució I dels impactes del vessament". També li demana que posi en marxa una investigació per aclarir els fets I que es duguin a terme tasques de neteja sense utilitzar mitjans agressius per l'entorn com ara els dispersants químics, que segons Greenpeace podrien agreujar la contaminació.

Segons Pizzinato, la indústria "ens està demostrant que només hi ha una manera d'evitar els vessaments: anar més enllà del petroli".

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid