Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Una doctora denuncia la precària situació dels presoners maputxes en vaga de fam d'ençà 74 dies

La doctora Tania Solis ha denunciat aquest matí els presoners en vaga de fam a l'Hospital de Victoria. A la sortida, la metgessa ha revelat les precàries condicions en què es troben elspreseoners, on el el govern xilè ha demanat expressament que s'oculti l'estat de salut dels vaguistes.

Avui a 74 dies de vaga de fam dels presos polítics maputxes, Tania Solis ha vistitat els presoners que es troben a l'Hospìtal penitenciari Victoria, en la seva qualitat de metge, "d'ésser humà conseqüent  i clara de les  seves responsabilitats com a funcionària de l'àrea de la salut, amb l'angoixa pròpia de tota persona conscient, al no saber què passa amb els 35 presos polítics maputxes, donada la nul·la informació lliurada pels mitjans de comunicació". A la sortida Tània ha manifestat:

23/09/2010 18:21 Internacional

1.- La negativa de Gendarmería a la seva petició de visita als vaguistes, expressada amb suma arrogànciaa través del mòbil

2- Els metges de la presó l'han increpada sense intervenir provocació i criden a personal de seguretat perquè ens treguin del recinte per força.

3- La infermera de torn els informa que existeix un mandat ministerial dictat pel ministre de salut que prohibeix lliurar informació real sobre la salut els vaguistes a metges, infermeres i equip de salut en general que aquí elaboren, a familiars, visites, premsa i equips mèdics externs, ja que la informació solament es podria sol·licitar via oficio.

Tània Solis també indica que en un hospital de gran extensió, però que tenen als vaguistes en el servei de medicina aïllats, que no compta amb un metge de torn per a aquest servei i la resta de l'àrea hospitalària, el dèficit de la qual és cobert pel metge de torn del Servei d'Urgències recentment rebut, amb poca experiència, que té una sala d'espera plena d'almenys de 80 pacients entre adults i nens esperant el seu torn per ser atès.

Davant d'aicò es pregunta "quin és el temps de reacció per atendre pacients d'alta complexitat com els vaguistes, que cada dia han de complicar-se més, si segueixen en vaga de gana i no són alimentats per força com pretén el nostre president.Què passarà quan es conjugui un atur cardiorrespiratori en urgència i un altre en medicina"

El servei de Medicina, segons Tania,  compta amb una infermera, dos  infermes i un metge  saturat per pacients exigents tot esperant atenció,  2 pisos més a baix i per un passadís laberíntico.

Per a la doctora, després d'un agotador viatge, "em queda clar que el govern de Xile no vol conversar, que la discriminació perlnostre Maputxe segueix igual. Per què tanta por enfront de la meva visita? si solament sóc un humil servidor de la salut pública. Què pretén ocultar el nostre ministre? Què macabre pla té el meu volgut govern aquesta vegada? Seré acusada de terrorista, només per voler saber com estan els germans en vaga?"

 

Font: País Maputxe

Per saber-ne més: 

Consideren que la mesa de diàleg anunciada pel govern xilè només busca confondre i evitar la vaga 

Manifestació a Barcelona en suport amb els presoners maputxes en vaga de fam 

Presoners maputxes en vaga no es poden aixecar per rebre a les seves visites 

Presoners polítics maputxes menors d'edat se sumen a la vaga de fam 

Empitjora l'estat de salut dels presoners maputxes en vaga de fam 

Els 32 presoners polítics maputxes porten 53 dies en vaga de fam 

Concentració a València en solidaritat amb els presos polítics maputxes en vaga de fam 

Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam 

Concentració de solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam a Barcelona 

Mobilitzacions en solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam des de fa 25 dies  Llibertat.cat

Un grup de presos polítics maputxes compleix la primera setmana de vaga de fam. Nationalia.cat

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid