Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presoners polítics maputxes menors d'edat se sumen a la vaga de fam

Luís Marileo Cariqueo i  Jose Ñiripil Pérez empresonats a  a la Presó de menors CERECO CHOL-CHOL es van sumar a la vaga de fam que mantenen des de fa 54 dies els presoners polítics maputxes reclosos a les presons de Temuco, Concepción, Angol, Lebu i Valdivia.

"Aquesta decisió dràstica que hem pres com a joves maputxes, es deu a la nul·la resposta per part del govern a les peticions generals que demanen la gran quantitat de presoners polítics maputxes en vaga de fam" manifesten els joves. en un comunicat. A més a més, denuncien maltractaments i tortures.

03/09/2010 15:57 Internacional
També denuncien que les autoritats d'aquest centre de detenció no han reconegut la qualitat de menors presoners polítics maputxes, la qual cosa es manifesta en la restricció de les visites,  (tenint en compte les llargues distàncies, l'horari de les visites i la dificultat econòmica que viuen els  familiars, els qui a més han de visitar a altres familiars directes empresonats en diferents ciutats fent molt difícil la coincidència amb "el nostre horari general de visites"); així mateix la restricció pel que fa a ingressar l'alimentació adequada, ja que se'ls prohibeix específicament l'ingrés de pa, fruites, carn, etc. aliments que estan a l'abast dels seus familiars a les seves llars. Permetent-se solament l'entrada de begudes gasoses, confitis, papes fregides i llaminadures, les quals no ajuden ni aporten en gens a la nostra alimentació i a més són molt cars.
 
En aquest  punt, remarquen que les seves mares, àvies, companyes i amigues són humiliades indiscriminadament a l'entrada de les visite. A més a més, la gendarmería les tracta com a "veritables delinqüents" assegures el joves.
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  7. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid