Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Manifestació a Barcelona en suport amb els presoners maputxes en vaga de fam

Ahir, en el marc de l'anomenat a la Cinquena Jornada de Mobilització nacional i internacional convocada per la Coordinadora de Familiars de Presoners Polítics Maputxes, diversos col·lectius al costat d'un centenar de ciutadans de diferents parts del món, van realitzar una marxa pels carrers de Barcelona.
La marxa es va iniciar a la plaça Catalunya, on es va dur a terme una representació simbòlica dels 34 presoners polítics maputxes en vaga de fam, lligats de les mans i halats per dos actors que personificaven a l'estat xilè i a les empreses transnacionals; aquesta performance va generar gran expectació i curiositat dels milers de vianants i turistes que circulaven pels carrers cèntrics de la ciutat.

16/09/2010 10:11 Internacional

Posteriorment, els manifestants van enfilar pel Portal de l'Àngel, per arribar a la Plaça Sant Jaume. En aquest punt es va fer lliurament d'una carta al conseller, Josep-Lluís Carod Rovira Conseller.

En aquesta carta, se l'explicava la preocupació davant la deterioració de les condicions de salut i "la  injusta situació processal que viuen 34 presoners polítics maputxes en vaga de fam des del passat 12 de juliol", i se li sol·licitava que en la funció que exerceix, demanès al govern xilè a instal·lar una taula de diàleg amb els representants dels presoners, a fi de trobar una sortida a "les seves legitimes demandes, que es refereixen principalment a: que no se'ls apliqui la llei antiterrorista en els seus judicis; que no se'ls jutgi per la justícia militar i que es retiri la policia militaritzada de les zones del Wallmapu (País *Maputxe) amb conflictes territorials".

Al mateix temps, se li sol·licitava que per "respecte als principis democràtics del Govern de Catalunya, insti al govern xilè a derogar o modificar, d'acord als estàndards europeus i internacionals de drets humans, la llei antiterrorista, així com a limitar el camp de la justícia militar, excloent del seu àmbit de competència el jutjar a civils"

La marxa va concloure amb el lliurament de volants informatius sobre la situació dels presoners  i la disposició de la Plataforma Civil per la Llibertat dels Presos Polítics Mapuche-Barcelona, per continuar atents i recolzant les iniciatives que emanin de la Coordinació de Familiars dels presoners.

Font: País Maputxe

 

Per saber-ne més: 

Presoners maputxes en vaga no es poden aixecar per rebre a les seves visites 

Presoners polítics maputxes menors d'edat se sumen a la vaga de fam 

Empitjora l'estat de salut dels presoners maputxes en vaga de fam 

Els 32 presoners polítics maputxes porten 53 dies en vaga de fam 

Concentració a València en solidaritat amb els presos polítics maputxes en vaga de fam 

Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam 

Concentració de solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam a Barcelona 

Mobilitzacions en solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam des de fa 25 dies  Llibertat.cat

Un grup de presos polítics maputxes compleix la primera setmana de vaga de fam. Nationalia.cat

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid