Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Comissió de la Dignitat homenatja el president Companys al lloc on va ser torturat a Madrid

 La Comissió de la Dignitat homenatjarà aquest dissabte el president Lluís Companys a Madrid amb el suport dels partits i desenes d’entitats de la memòria històrica. L'acte pretén recordar les tortures que va patir ara fa setanta anys en una cel·la de la Dirección General de Seguridad -actual seu de la Presidència de la Comunitat de Madrid, a la Puerta del Sol- el dissabte al migdia.

En un nou exemple de falsa democràcia, però, el govern madrileny s'ha negat a permetre l'accés a l'edifici als convocants de l'acte per tal d'homenatjar Lluís Companys. Així,  dipositaran flors i una imatge del President davant de l'edifici, a la plaça del Sol, i no a l'interior de l'immoble.

17/09/2010 01:33 Drets i Llibertats

L'acte ha de respectar la Constitució

La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va respondre la petició de la Comissió de la Dignitat amb una carta en què no precisa si acudirà a la cita i remarca que per la zona hi van passar un gran nombre de detinguts. A més, però, a la carta etziba que tots els homenatges han de respondre a la sensibilitat de difondre els valors de la Constitució de 1978.

L'homenatge es farà al punt del migdia i hi haurà parlaments de diverses entitats memorialistes d'arreu de l'Estat i del l’escriptor català afincat a Madrid Ignasi Riera. 

Companys va ser torturat el 8 de setembre de fa setanta anys. Entre els testimonis de la barbàrie hi ha el d'una germana de Companys, que va anar-li a dur roba neta i va observar com la que duia posada “la mateixa des que va ser capturat a la Bretanya” estava esquinçada per l'esquena i tacada de sang.

Per saber-ne més:

El President Lluís Companys entre el mite i l'oblit 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid