Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ETA es compromet a avançar cap a l'alto el foc permanent en un nou comunicat

ETA ha emès un nou comunicat en el qual es mostra disposada a avançar en el procés de pau a Euskal Herria. Publicat als diaris Gara i Berria, aquest comunicat arriba només quinze dies després que l'organització armada anunciés el cessament d'accions armades ofensives.
 

Al comunicat ETA acusa l'estat espanyol de posar pals a les rodes al procés que ha fet la banda per avançar cap a la resolució del conflicte. En aquest sentit denuncia que després del comunicat que l'organització va emetre fa dues setmanes, 'la primera decisió del govern va ser prohibir la manifestació' de Bilbao de dissabte passat.

19/09/2010 10:55 Internacional
A més, arran de l'anterior comunicat que ETA va enviar a la BBC, el govern espanyol va admetre que sabia que ETA havia interromput els seus atemptats tot i que no ho havia dit fins llavors.

Per altra banda, ressalta que quan es va donar a conèixer la Declaració de Brussel·les, el mes de març passat, ETA ja havia entrat en l'actual escenari: 'Com és sabut, en aquests sis mesos ETA no ha dut a terme accions armades. Llavors ETA ja havia donat l'ordre de cessar les seves accions als grups operatius que tenia preparats', precisa.

ETA reconeix que 'és difícil entendre la lluita armada a Europa', però es pregunta: 'No és més difícil d'entendre que als ciutadans bascos se'ls negui el dret a decidir el seu futur lliure i democràticament?'.

Verificació internacional

L'organització armada fa públic que assumeix la Declaració de Brussel·les, signada per personalitats destacades en la resolució de conflictes. En aquest sentit, es compromet a 'analitzar de forma conjunta els passos que necessita una solució democràtica al conflicte basc, inclosos els compromisos que ha d'adoptar ETA'. Malgrat tot, remarca que tot i que els successius governs espanyols han insisitit que 'mentre hi hagi lluita armada no hi haurà cap solució', cada cop que s'ha interromput 'han desaprofitat l'oportunitat', lamenta.

ETA ha dirigit aquest segon comunicat en quinze dies a la comunicat internacional, en concret, a la vintena de signants de la Declaració de Brussel·les. L'organització, però, remarca que tot i que els successius governs espanyols han insisitit que 'mentre hi hagi lluita armada no hi haurà cap solució', cada cop que s'ha interromput 'han desaprofitat l'oportunitat', denunciant així la poca implicació de l'estat espanyol en el procés. En aquest sentit, ETA afirma que 'sembla que amb lluita armada no hi ha opció, i sense lluita armada no hi ha necessitat'.

Per altra banda, tot i que fa una crida a la comunitat internacional perquè s'involucri al procés, remarca que 'la clau de la solució és a Euskal Herria'. ETA valora com a 'molt important' la iniciativa de la Declaració de Brussel·les, 'referència innegable per nosaltres', afirmen. En aquest sentit, expressa el seu 'respecte i agraïment als homes i dones que han signat la Declaració' i demana als agents i institucions internacionals que 'impulsin i participin en l'estructuració d'un procés democràtic qeu doni solució permanent, justa i democràtica a un conflicte polític de segles'.

Per saber-ne més:

ETA anuncia un alto el foc 

 

EA i l'esquerra abertzale cerquen complicitats per superar el conflicte a Euskal Herria

L'Esquerra abertzale i EA subscriuen un acord històric per assolir la independència 

 
 
 
 
 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid