Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Govern intensifica la presència policial per fer punxar la vaga

El Govern ha intensificat i enfortit el nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra per tal de garantir l'ordre durant la vaga general, mantenir els serveis mínims així com reprimir els piquets que lluitin per tirar endavant la convocatòria de vaga amb èxit.

Aquest dimarts la consellera de Treball, Mar Serna, ha assegurat que el govern es mantindrà "alerta" amb motiu de la vaga general i que desplegarà un dispositiu especial de seguretat  -amb antiavalots a totes les ciutats del país- per garantir "el dret fonamental a la vaga" dels ciutadans i el compliment dels serveis mínims. Serna ha explicat que la Generalitat desplegarà "un operatiu suficient per garantir la seguretat", encara que ha matisat que l'executiu no pot "arribar al mig milió d'empreses" que hi ha a Catalunya.

29/09/2010 02:16 Laboral

Així, els 15.880 mossos d'esquadra de Catalunya, de la mateixa manera que totes les forces públiques de seguretat, no faran vaga. La consellera ha afirmat que el seu departament "treballa des de fa temps" en aquesta vaga, i ha negat que el govern estigui criminalitzant els sindicats en anunciar un desplegament policial especial per a la jornada. Estem a favor que hi hagi piquets informatius, però hem de prevenir i la millor manera de fer-ho és amb un dispositiu per garantir la seguretat dels treballadors i la ciutadania", ha dit.

En aquest sentit, els Mossos es mantindran en vigilància per evitar l'actuació de "piquets violents o coactius" que actuïn "mitjançant instruments no pacífics" amb l'"objectiu que no es compleixin els serveis mínims", segons Serna. Del dispositiu, se'n carregarà el Departament d'Interior en coordinació amb el de Treball.

Serna ha recordat que correspon a les empreses afectades prendre les mesures necessàries en cas que els piquets dificultin o impedeixin el compliment de serveis mínims. No obstant això, la consellera ha dit que confia en el compromís de sindicats i patronal perquè es compleixin els serveis mínims, que a Catalunya es van pactar "en fred".

Els serveis pactats inclouen el 25% del servei del transport públic en hores punta, el manteniment de les urgències i les intervencions inajornables en el cas de la sanitat, un docent per a cada sis aules en educació no universitària i el personal imprescindible en altres serveis d'assistència.

Els Mossos reprimeixen els piquets de la premsa

La primera acció de la vaga s'ha dut a terme aquest dimarts als mitjans de comunicació escrits. En aquest sentit, davant l'ofensiva dels empresaris de la premsa, que han enviat els diaris a rotatives malgrat la jornada de vaga que han fet els periodistes, aquests s'han concentrat a la rotativa de la Zona Franca per evitar que sortissin els vehicles de repartiment amb els exemplars. Durant més de tres hores han impedit l'entrada de furgonetes que poguessin recollir els diaris impresos. Tanmateix, la policia ha reprimit la protesta sindical dissuadint els convocants. Els Mossos d'Esquadra han deixat passar així, desenes de vehicles amb els diaris fets d'esquenes als treballadors.

Els sindicats tenien la sospita que el diari havia canviat els torns dels treballadors i l'hora del tancament per poder evitar els piquets informatius a la mitjanit, i per això, haurien pogut enviar les pàgines aquest dimarts a la tarda, amb l'objectiu que al vespre, ja estiguessin els diaris empresos. Durant més de dues hores, els concentrants i piquets informatius s'han mantingut a la porta de l'empresa, per evitar que no entrés cap vehicle i a la vegada, han controlat el contingut del portaequipatges de cadascun dels treballadors que abandonava l'empresa.

La presència de la policia ha dissuadit cap a les set de la tarda els sindicalistes. En un primer moment, els agents han intentat convèncer les persones concentrades i finalment, ha estat amb la pressió dels antiavalots que els sindicalistes s'han retirat de la porta d'accés de l'empresa per donar pas a desenes de furgonetes que s'esperaven als carrers contigus al de CREA.

Serveis mínims davant la convocatòria de vaga general
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid