Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Un altre incendi en una planta de tractament de residus, a Mollet

 Un incendi s'ha originat avui en una pila de deixalles en una planta de reciclatge de l'avinguda de Can Prat, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental). Es tracta de les instal·lacions de l'empresa Cespa (grup Ferrovial), on teòricament es recullen i s'emmagatzemen a l'aire lliure les escombraries perquè posteriorment es reciclin.
 
L'incendi d'aquestes escombraries ha allargat les tasques d'extinció dels Bombers, que després de rebre l'avís poc abans de les dotze de la nit continuaven treballant-hi a les vuit d'aquest matí. Aquesta planta rebia tones de residus procedents d'Andorra. El passat 12 de juliol ja es va produir un fet similar amb l'incendi al polèmic Ecoparc-2 del Vallès.

04/08/2010 14:25 Territori
 
L'empresa incendiada a Mollet del Vallès es dedica a l'emmagatzematge d'escombraries per al posterior reciclatge. Una desena de dotacions dels Bombers s'han desplaçat al lloc, en unes tasques d'extinció que s'han allargat durant tota la matinada, segons diversos mitjans  "a causa de la lenta crema de la ferralla".
 
Una dada que han amagat els mitjas és el fet que la panta de Mollet del Vallès realitza el "triatge" o "tractament"  dels residus municipals procedents del Principat d'Andorra que posteriorment  es transporten a l'abocador de les Valls de Santa Maria de Palautordera, que gestiona l'empresa Cespa.
 
El 2006 el govern andorrà va anunciar el tancament del forn d'incineració de residus de la Comella, després de conèixer els resultats d'un informe sobre les dioxines a Andorra, que alertava de l'alta toxicitat d'aquest forn. Mentre van durar les reformes a la planta d'incineració andorrana es van exportar fins 150 tones de residus que es produeïen diàriament a plantes com les de Mollet. Altres abocadors com el dels Hostalets de Pieorola i Constantí també van rebre residus andorrans.
 
Un incendi de semblants circumstàncies va cremar l'interior de la nau d'Ecoparc 2 de Montcada i Reixac/Barberà del Vallès (mentre es realitzava el partit de futbol Holanda /Espanya,). Es tractava de la polèmica planta de tractament, que es troba al polígon industrial de can Salvatella i té una extensió aproximada d'una hectàrea, que es dedica formalment al tractament de residus orgànics i d'envasos.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid