Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sarkozy expulsarà 700 gitanos aquest mes d'agost

El govern francès deportarà des d'aquesta setmana fins a finals de mes unes 700 persones d'ètnia gitana cap a Bulgària i Romania. La repatriació cap a Bulgària i Romania es farà a través de vols regulars que començaran a enlairar-se a partir d'aquest dijous.

"No es tracta d'estigmatitzar una comunitat, sinó de fer respectar la llei", ha subratllat Hortefeux. Sarkozy va ordenar el mes passat el desmantellament de 300 campaments de gitanos, posant com a excusa que viuen de forma il·legal i suposen una amenaça per a la seguretat. La mesura ha despertat crítiques de l'oposició i també dins del partit de Sarkozy.

18/08/2010 02:38 Internacional

Un total de 51 campaments ja s'han desmantellat des que el president va emetre l'ordre, segons ha informat Hortefeux en una conferència de premsa a Toulon. La darrera evacuació es va produir dimarts a la localitat de Tremblay-en-France, al nord-est de París, on s'han detingut 84 romanesos.

A finals de juliol, Sarkozy va anunciar una sèrie de mesures per declarar la guerra a la "violència urbana". Entre elles, destaca la retirada de la nacionalitat francesa als immigrats que atemptin contra les autoritats, com a mesura d'amenaça per a la contenció. El primer objectiu del president francès ha estat l'ètnia gitana, procedent majoritàriament de Romania i Bulgària i que viu en campaments als afores de les grans ciutats.

Les persones que habiten en aquests campaments -també presents al nostre país- no tenen garantits els drets bàsics i malviuen en unes condicions higièniques escasses amb dificultats per obtenir fins i tot aigua potable. Els governs neoliberals, lluny d'ajudar-los a tenir una vida digna els criminalitzen fins a l'exclusió social o els expulsen directament, com en el cas francès.

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid