Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Pals reivindica la catalanitat de Cristòfol Colom

 La hipòtesi de la catalanitat de Cristòfor Colom està arrelant a Pals, a la comarca del Baix Empordà, que dissabte va celebrar una festa per honorar la figura d'aquest navegant. Encara que alguna secció Efemèrides de diaris catalans indiquen que el 3 d'agost del 2010: “1492: Cristòfor Colom salpa del port de Palos, a la costa de Huelva...”, cada dia pren més pes força la teoria de la catalanitat de Colom i el protagonisme de Pals en el moment històric.
 
La festa va consistir en un programa d'actes i amb la tradicional recreació del seguici encapçalat per l'almirall Colom arribant a la vila de Pals, la recepció a la plaça Major per part del virrei de Catalunya i comte d'Empúries n'Enric II d'Aragó, i la posterior benedicció a tots els mariners, a l'església de Sant Pere de Pals.

09/08/2010 12:04 Cultura

 

El principal difusor de la catalanitat de Colom és ara per ara el  Cercle Català d'Història, que defensa la teoria que l'almirall era català i que va sortir de Pals per anar a descobrir Amèrica.

Ara fa dos anys es va decidir retre'n un homenatge i reivindicar-ne la catalanitat organitzant una recreació de la seva arribada a la vila baix-empordanesa. Dissabte es va organitzar la tercera edició amb un programa d'actes amb la tradicional recreació del seguici encapçalat per l'almirall Colom arribant a la vila, i la recepció a la plaça Major per part del virrei de Catalunya i comte d'Empúries n'Enric II d'Aragó, també amb la benedicció a tots els mariners, a l'església de Sant Pere de Pals. Una recreació es va cloure amb la simbòlica marxa de l'almirall i els seus mariners.

La jornada de Pals es complementava amb un cicle de conferències sobre la marina catalana i la visita guiada teatralitzada Pals 1492: comença l'aventura, que ha recorregut els carrers medievals de la vila.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid