Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Marxa pels carrers de Barcelona en solidaritat amb presoners maputxes en vaga de fam

Centenars de dones i mainada maputxes van es van manifestar dilluns passat a Angol per a demanar al president xilè, Sebastián Piñera, voluntat política per a posar fi a la vaga de fam que mantenen des de fa més d'un mes 32 presoners polítics.
 
Ahir a Barcelona, en el marc de la crida a la jornada de mobilització nacional i internacional convocada per l'agrupació de familiars de presoners polítics maputxes, es va realitzar una marxa pels carrers de Barcelona que va concloure amb el lliurament d'una carta en el consulat xilè, dirigida al President de la República.

19/08/2010 12:50 Internacional

En aquesta carta es manifesta la preocupació per la situació humanitària i judicial dels 32 presonres polítics maputxes que es troben en vaga de fam des del passat 12 de juliol. La carta anava acompanyada per la signatura de desenes de col·lectius i organitzacions, així com de centenars de signatures a títol personal que donaven suport de forma contundent a les demandes dels presoners:

- La no aplicació de la llei antiterrorista en els seus judicis.

- Que no se'ls jutgi per la justícia militar.

- la llibertat a de tots els presoners maputxes.

- l'Acabament de la militarització de les zones amb conflictes territorials en el Wallmapu (País Maputxe).  

En aquesta línia,  la Plataforma civil per la llibertat dels presoners polítics Maputxe-Barcelona ha manifestat que continuarà atenta i donarà suport a les iniciatives que emanin de l'Agrupació de Familiars de Presoners Polítics Maputxes. 

 

Per saber-ne més: 

Concentració de solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam a Barcelona 

Mobilitzacions en solidaritat amb els presoners maputxes en vaga de fam des de fa 25 dies  Llibertat.cat

Un grup de presos polítics maputxes compleix la primera setmana de vaga de fam. Nationalia.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid