Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma TramVallès reclama un projecte de tramvia per a la comarca

 La Plataforma TramVallès reclama a la Generalitat la licitació d’una xarxa completa pel Vallès Occidental. La proposta dels impulsors del tramvia com a alternativa és una xarxa de 52 km que donaria servei a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola delVallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa.
 
Aquesta reclamació ha anat acompanyada de la filicitació de TramVallès al Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat per haver traspassat a informació pública l'estudi informatiu del tren-tramvia del Camp deTarragona. L'estudi d'aquest projecte preveu una xarxa de 42 km i 30 parades que donaria servei a 8 municipis delCamp de Tarragona, cosa que beneficiaria uns 330.000 habitants.

04/08/2010 12:16 Territori

 

La plataforma pel TramVallès felicita el DPTOP per la licitació del TramCamp i reclama el mateix tracte pel Vallès

Camp de Tarragona, cosa que beneficiaria uns 330.000 habitants. Aquesta licitació de la xarxaLa Plataforma pel TramVallès felicita el Departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat per sotmetre a informació pública l'estudi informatiu del tren-tramvia del Camp deTarragona. L'estudi preveu una xarxa de 42 km i 30 parades que donaria servei a 8 municipis del completa contrasta amb la licitació del passat mes de febrer d'un tram de només 10 km del tramviadel Vallès (el comprès entre Montcada i la UAB). La Plataforma reclama a la Generalitat la licitaciód'una xarxa completa pel Vallès Occidental. La proposta de la Plataforma (vegeu plànol adjunt) és una xarxa de 52 km que donaria servei a Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola delVallès, Montcada i Reixac, Ripollet, Rubí, Sabadell, Sant Cugat i Terrassa. Aquests 9 municipis sumen més de 730.000 habitants. El TramVallès tindria 9 enllaços amb Rodalies de Catalunya i 5 amb FGC,cosa que generaria una autèntica malla ferroviària comarcal, trencant la manca d'interconnexió de les actuals línies ferroviàries.

 El TramVallès és un projecte de la societat civil vallesana que reivindica un transport públic de proximitat a l’alçada d’una comarca amb més d'un milió d’habitants, un 83% dels quals es  l’interior de la comarca. Per tal que aquests habitants es puguin moure amb modes méssostenibles es proposa un tren tramvia interurbà acompanyat de línies urbanes de tramvia id’autobús, que assumeixin els principals corredors de mobilitat als continus urbans i corredors poc ogens servits pel ferrocarril. Aquest és un projecte amb una alta rendabilitat social, alhora quepermetria fer el salt qualitatiu de la quota modal del transport col·lectiu a la segona coronametropolitana: una inversió estratègica en la competitivitat econòmica, energètica i ambiental.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Per saber-ne més:
 
La campanya de l’AEB per reclamar el Tramvia a Badia comença a donar resultatsLlibertat.cat

Continua la campanya per la mobilitat i infraestructures al Vallès Llibertat.cat

 

 

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid