Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CUP se solidaritza amb Eudald Calvo i anima a acudir a les concentracions de protesta

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha mostrat aquest dimecres la seva solidaritat amb Eudald Calvo, l'independentista detingut aquest dimarts acusat "de forma inconcreta", precisa la formació, d'associació il·lícita, desordres públics, danys i una falta de lesions.

La CUP ha criticat la càrrega policial contra les persones concentrades davant de la comissaria de Mataró per exigir la seva llibertat. En aquest sentit, anima la militància a assistir a les convocatòries de protesta per la detenció i en solidaritat amb Calvo.

25/08/2010 10:36 Política

 

Segons remarca la formació, en el transcurs d'aquesta concentració pacífica, la policia va carregar contra els concentrats amb violència, va arrencar les pancartes i es va endur a cops a l'Adrià Calvo -que ja està en llibertat- cap a l'interior de la comissaria, detingut.

La CUP denuncia que els agents també van colpejar el pare dels dos joves detinguts fins a deixar-lo estès a terra. Els caps dels Mossos van justificar l'ús de la violència dient que el detingut havia traspassat el perímetre de seguretat de la comissaria, assenyala la formació.

Eduald Calvo, llibertat sense condicions!

Davant la detenció d’Eduald Calvo, militant de Maulets, l’MDT vol fer fer arribar la nostra solidaritat amb el detingut i alhora condemnar el nou atac dels Mossos d’Esquadra a l’Esquerra Independentista.

Si ja sorprèn que, segons sembla, s’ha detingut l’Eduald per uns fets relacionats amb la seva lluita constant per una universitat pública i popular, de manera que fa la impressió que s’ha volgut treure “suc” d’un dossier antic i arxivat, el que ja resulta esperpèntic és que, segons algunes informacions, se li pretengui atribuir un suposat delicte d’”associació il·licita”. Aquesta acusació ens recorda les que feia la tristament coneguda Brigada Político-social franquista, la qual sembla que els Mossos volen emular i fins i tot superar.

Cal recordar que fa anys que  l’anomenada Brigada d’Informació d’aquest cos policial al servei de l’ocupació espanyola s’acarnissa amb el nostre moviment mitjançant detencions, agressions físiques (la darrera ahir mateix a Mataró), escorcolls il·legals, seguiments  i control fotogràfic i videogràfic dels nostres actes, amb un zel que curiosament no veiem quan es tracta de l’espanyolisme d'arrel franquista.

Exigim, doncs, l’immediat alliberament de l’Eduald i denunciem per enèsima vegada el caràcter repressiu dels Mossos d’Esquadra.

Eduald Calvo, llibertat!

 

Per saber-ne més:

En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid