Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Audiència Nacional criminalitza Llibertat.cat i Kaosenlared per informar sobre Laura Riera

L'Audiència Nacional ha optat per difondre la interlocutòria judicial a la premsa sense abans haver comunicat les diligències prèvies a cap de les parts afectades davant la impossibilitat de contactar-hi, ja que els col·lectius anunciants de la benvinguda a Laura Riera no estan formalment legalitzats.
 
La interlocutòria judicial distribuïda als mèdia posa l'accent en la criminalització de diversos mitjans de comunicació no comercials, entre els quals Llibertat.cat i Kaos en la Red, indicats com a responsables de la difusió de l'acte de benvinguda a Riera pel sol fet d'haver cobert informacions d'interès públic. Per una altra banda, la regidora de l'Ajuntament de Barcelona, Assumpta Escarp, també s'ha afegit a la criminalització d'aquest acte emmarcat en la Festa Major de Gràcia.

21/08/2010 13:05 Drets i Llibertats

 

El punt tercer de la interlocutòria judicial posa l'accent en assenyalar dos mitjans de comunicació concrets, Kaos en la Red i Llibertat.cat, junt a altres blocs i webs de caràcter polític. Amb intenció criminalitzadora, aquesta resolució de les prèvies judicials ha estat distribuïda a tots els mitjans comercials i del règim i indicant com a responsables de la promoció de l'acte de benvinguda a Laura Riera aquests dos mitjans informatius de la xarxa.

L'auto es basa en la notícia que va publicar Llibertat.cat el passat 12 d'agost en què s'anunciava la posada en marxa d'actes per donar la benvinguda a Laura Riera de cara al 21 d'agost; uns actes que havien estat publicitats a través del Facebook. Es tracta de la notícia "A punt la benvinguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó", peça que atesa l'absència de notícies al respecte fins al moment, va reproduir íntegrament Kaos en la red i que és el text a què fa referència el text del jutge Pablo Ruz en diverses ocasions al llarg de les quinze pàgines del document.

La interlocutòria de l'Audiència Nacional espanyola exposa textualment que "El anuncio, promoción y difusión pública para la asistencia a tales actos ha tenido lugar a través de portales alternativos de Internet (tales como las páginas web Llibertat.cat, Kaos en la Red, y los blogs aj-gracia.blogspot.com y sareantifaxista.blogspot.com), entre otros, y mediante la colocación de carteles en la vía pública, colocados en varias calles del barrio barcelonés de Gracia".

La interlocutòria també posa al seu punt de mira entitats socials i col·lectius polítics de la Vila de Gràcia, especialment contra l'Ateneu Independentista La Torna, el Casal de Joves i la Barraqueta, que a partir de pressupòsits d'una investigació policial preveu que realitzarà un "recorregut d'una marxa de torxes" emmarcada en la benvinguda a Laura Riera.

raspall6_6Recordem que el jutge de l'Audiència Nacional espanyola Pablo Ruz va admetre a tràmit el recurs interposat pel grup ultradretà Dignitat i Justícia i la Fiscalia de l’Audiència Nacional, que demanaven que impedís l’acte de benvinguda a Laura Riera. La rebuda a la presa política està previst per aquest dissabte a les set de la tarda a la plaça del Raspall, a Gràcia.Segons l’auto, aquest acte suposaria  l’exaltació del “currículum delictiu” de persones vinculades al grup independentista basc ETA.
 
D'una altra banda, Assumpta Escarp, com a regidora de l'Ajuntament de Barcelona, ha realitzat declaracions públiques als mitjans en què exposa que "aquest acte no té res a veure amb les festes de Gràcia" i "que ningú pot polititzar les festes", atacant uns suposats "organitzadors" de  les festes de Gràcia, que textualment ha declarat que "ho han fet molt malament" enguany, pel fet que s'ha permès aquesta convocatòria ara prohibida i polèmica.
 
 

Per saber-ne més:

Laura Riera, quan la condemna segueix al carrer

SAT, CGT i CAJEI condemnen la criminalització de Laura Riera

Comença la Festa Major de Gràcia, també reivindicativa

A punt la benviguda a Laura Riera després de 9 anys a la presó

El linxament mediàtic no aconsegueix impedir la xerrada d'en Zigor i en Diego a Castelló

Denuncien linxament mediàtic contra la xerrada d'en Diego i en Zigor a Castelló

La Jornada de Solidaritat Antirepressiva homenatja en Diego i en Zigor

Zigor Larredonda surt en llibertat després de 9 anys a la presó

Diego Sánchez surt de la presó enmig de múltiples mostres de suport

Diego i Zigor, lliures després de 9 anys segrestats per l'Estat espanyol

Rescat: Marxes de Torxes 2009 

 

 

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  7. La CUP denuncia a Antifrau irregularitats de l’Hospital de Palamós
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  10. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid