Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En llibertat el germà d'Eudald Calvo

Aquest dimecres a les 9 del matí s'ha convocat una concentració en solidaritat amb el militant independentista Eudald Calvo als jutjats de Mataró, on es preveu que passi a disposició judicial i declari davant del jutge.

De la seva banda, Adrià Calvo ha estat detingut a la concentració d'aquest dimarts al vespre davant la comissaria de Mataró on resta el seu germà. Segons ha explicat a Llibertat.cat Freski, de Maulets Maresme, els Mossos han deixat anar Adrià Calvo entre dos i tres quarts de tres de la matinada sota l'acusació de desordres públics i agressió a l'autoritat.

25/08/2010 03:06 Drets i Llibertats
eudald_24.08.10_011

Les càrregues policials, que Freski ha titllat d'"abusives", han provocat una desena de ferits de diversa consideració, tot i que no hi ha cap persona greu. A més, segons ha confirmat el militant de Maulets Maresme a Llibertat.cat, la previsió és que tots els ferits presentin una denúncia contra els antiavalots. És per això que tots ja estan en disposició dels corresponents informes mèdics.

Adrià Calvo ha estat detingut en sobrepassar el perímetre que els mossos tenen delimitat com a zona de vigilància al voltant de la comissaria. Segons ha precisat Freski, Calvo estava fent fotos quan hauria sobrepassat aquest límit imaginari i ha estat quan ha rebut una empenta per part d'un mosso. "Llavors la resta ens hi hem acostat per evitar que rebés, s'han proferit crits contra l'agressió policial i llavors ha estat quan s'ha produït la càrrega i a ell l'han rodejat tres mossos d'esquadra i, mentre li proferien alguns cops de porra, l'han detingut", relata Freski.

La xifra de ferits ronda la desena, tot i que es desconeix el nombre exacte atès que hi ha hagut contusionats que no han anat a fer l'informe mèdic malgrat ser colpejats. Entre els ferits també hi ha el pare dels Calvo, "que ha caigut al mig de la carretera mentre el colpejaven", assenyala Freski.

 

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  {youtube}A6UOyVWI5LI{/youtube}

 

Per saber-ne més:

Càrregues violentes contra els concentrats que demanaven la llibertat de l'Eudald a Mataró

"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid