Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Els Mossos d'Esquadra s'han presentat a casa seva aquest dimarts al matí requerint-lo urgentment a la comissaria, on hi ha anat acompanyat d'un familiar.
 
Segons ha informat Alerta Solidària, des d'aquell moment ha quedat detingut a l'espera de declarar, fet que s'ha produit a les quatre de la tarda. Asseguren que no s'ha donat cap tipus d'informació. L'ACN ha informat que està acusat d'un delicte d'associació il·lícita, danys i desordres públics i per una falta de lesions, així com que són els incidents del passat mes de febrer als ferrocarrils de la UAB els que han propiciat la detenció de Calvo. La investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions.

24/08/2010 17:54 Drets i Llibertats

 

Calvo romandrà a comissaria fins demà al matí.  CONCENTRACIÓ AVUI, a les vuit del vespre, davant la comissaria del Mossos d'Esquadra del Passeig Lluís Companys de Mataró. Convoca Maulets, el Sindicat d'Estudiant dels Països Catalans (SEPC) i Alerta Solidària.

Alerta Solidàra també ha convocat una concentració als jutjats de Mataró a les 10 hores de demà.

Demà al matí, els Mossos d'Esquadra traslladaran l'Eudald fins als jutjats a on ha de declarar davant del jutge. Sense conèixer encara per quins fets concretes ha estat detingut, l'Eudald s'enfrontaria a càrrecs com els d'"associació il·lícita". L'Agència Catalana de Notícies ha informat fa poca estona que estaria acusat d'aquest delicte d'associació il·lícita, i de danys i desordres públics i per una falta de lesions; aquest mateix mitjà ha informat que els Mossos d'Esquadra han manifestat que la investigació segueix oberta i no es descarten noves detencions.

Segons assenyala l'organització antirepressiva, aquesta acusació, que pot arribar a comportar penes d'anys de presó, normalment ha d'anar reforçada per la incriminació d'alguna altre persona per consolidar la tesi de l'associació de persones. És per això que Alerta Solidària expressa la seva preocupació per l'amenaça de detenció incerta cap a altres companys independentistes.

Alerta Solidària convoca per demà, 25 d'agost, una concentració de rebuig a la detenció davant dels jutjats de Mataró a les 10 hores, al camí ral de la Mercè amb ronda del President Irla.

Intensa activitat militant

Eudald Calvo és un destacat membre de l'Esquerra Independentista caracteritzat per la seva intensa activitat militant i per ser un activista reconegut del moviment estudiantil de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Calvo és portaveu  de Maulets a la comarca del Maresme, militant del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) i va encapçalar el moviment de lluita contra Bolonya, essent un dels expulsats per participar a les mobilitzacions contra Bolonya.

Calvo ja va patir una detenció irregular el passat mes de febrer en el marc d'una acció de protesta en contra de la pujada del preu del transport públic que un grup d'estudiants estava desenvolupant a l'estació de Ferrocarrils de la UAB.

 
dsc0102901092008_0011

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per saber-ne més:

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo) 

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid