Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Demanen la retirada de l'avantprojecte d'ordenança contra el "botellot" a Palma

Demanen que l’Ajuntament de Palma prioritzi la generació d’alternatives d’oci com obrir tots els casals de joves,  totes les zones esportives municipals i les biblioteques divendres i dissabtes de 21.00 a 6.00 i diumenge de 8.00 a 14.00 hores. 
 
Avui, a les 11.30h, el conjunt d'entitats en contra del avantprojecte d'ordenança contra el botellot, presentaran un escrit al registre del Ajuntament de Palma, i ho faran arribar al conjunt d'Associacions de Veins de Palma i als diferents partits amb representació al Consistori. A més, mitjançant la recollida de signatures han arribat a aconseguir el suport de més de 200 persones a títol individual, i també existeixen xarxes socials que tenen més de 2.000 simpatitzants en contra de la prohibició del botellot.

 

30/08/2010 02:07 Drets i Llibertats

Les organitzacions Espai Anticapitalista per Palma, Maulets, Confederació General del Treball (CGT), Revolta Global-Esquerra Anticapitalista (RG-EA), Partit Comunista dels Pobles d’Espanya (PCPE) i Col·lectiu de Joves Comunistes (CJC) consideren que el projecte d’ordenança no respon als interessos generals de la ciutadania, sinó a les pressions de grups empresarials de bars i discoteques que només persegueixen el seu benefici (ells mateixos han creat aquest problema, posant preus inaccessibles per a la majoria de joves), que no resol els problemes dels veïns del Passeig Marítim i que no tracta els problemes de fons que generen el botellot, que són -entre d’altres- la falta d’alternatives reals d’oci per als joves.

A més a més diuen que amb la mesura presa d’avançar l’horari de neteja per part d’Autoritat Portuària (de 6.00 a.m. a 3.00 a.m.) es resol el problema de neteja i higiene que tenen els veïns de la zona.

Si l'Ajuntament vol acabar amb els aspectes negatius del botellot, aquest conjunt d'organitzacions remarca que  s'hauria de prioritzar accions de conscienciació entre els joves, ja que veuen que la prohibició (que estableix multes de fins a 3.000 euros) "només serveix per criminalitzar uns joves que CONSUMEIXEN DROGUES LEGALS, i que només cerquen passar-ho bé", així ho especifiquen.
 
És per tot això que demanen:
 
"·Que l’Ajuntament de Palma retiri el projecte d’ordenança, especialment pel seu caràcter discriminatori l’article 13, que crea la figura de “Zones d’Especial Protecció” (L’Ajuntament, per acord de la Junta de Govern, podrà declarar determinats espais públics com zones de especial protecció en aquells casos en que les concentracions reiterades de persones en els mateixos hagi produït una molt greu pertorbació de la convivència ciutadana) i tot el Títol III que estableix el règim sancionador.
·Que l’Ajuntament de Palma es reuneixi tant amb veïns i comerciants del Passeig Marítim com amb entitats juvenils (Maulets, SEPC, AJM, MEGM...) i el CJIB per tal de consensuar mesures per pal·liar les molèsties que pugui generar el botellot.
 ·Que l’Ajuntament de Palma estudiï, en cop de prohibir fer botellot, acotar una zona del Passeig Marítim i instal·lar-hi banys i contenidors.
·Que l’Ajuntament de Palma prioritzi la generació d’alternatives d’oci com:
1. Obrir TOTS els casals de joves, TOTES les zones esportives municipals i les biblioteques divendres i dissabtes de 21.00 a 6.00 i diumenge de 8.00 a 14.00 hores.
 
2. Destinar una partida pressupostària destinada a les Associacions de Joves de Palma perquè organitzin activitats alternatives al botellot.
 
3. Organitzar una campanya de conscienciació entre els joves que impliqui tant formar-los sobre els aspectes negatius de centrar l’oci en beure alcohol, com conscienciar-los de la necessitat de deixar nets els espais utilitzats per fer botellot."

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid