Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CAJEI, MDT i COS condemnen la detenció d'Eudald Calvo

La Coordinadora de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) i el Moviment de Defensa de la Terra (MDT) i la Coordinadora Obrera Sindical (COS) exigeixen l'alliberament del jove i condemnen la càrrega policial a la concentració d'aquest dimarts, que es va saldar amb una desena de ferits i un detingut que ja ha sortit en llibertat.

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista condemnen la detenció d'Eudald Calvo, militant independentista detingut aquest dimarts. A banda d'un manifest conjunt de les organitzacions on milita Calvo i Alerta Solidària, d'altres han emès comunicats de denúncia aquest dimecres. 

25/08/2010 11:00 Drets i Llibertats
 
MDT: Eudald Calvo, llibertat sense condicions!
 
Davant la detenció d’Eudald Calvo, militant de Maulets, l’MDT vol fer fer arribar la nostra solidaritat amb el detingut i alhora condemnar el nou atac dels Mossos d’Esquadra a l’Esquerra Independentista.  
 
Si ja sorprèn que, segons sembla, s’ha detingut l’Eudald per uns fets relacionats amb la seva lluita constant per una universitat pública i popular, de manera que fa la impressió que s’ha volgut treure “suc” d’un dossier antic i arxivat, el que ja resulta esperpèntic és que, segons algunes informacions, se li pretengui atribuir un suposat delicte d’”associació il·licita”. Aquesta acusació ens recorda les que feia la tristament coneguda Brigada Político-social franquista, la qual sembla que els Mossos volen emular i fins i tot superar.  

Cal recordar que fa anys que l’anomenada Brigada d’Informació d’aquest cos policial al servei de l’ocupació espanyola s’acarnissa amb el nostre moviment mitjançant detencions, agressions físiques (la darrera ahir mateix a Mataró), escorcolls il·legals, seguiments  i control fotogràfic i videogràfic dels nostres actes, amb un zel que curiosament no veiem quan es tracta de l’extrema dreta.  
 
Exigim, doncs, l’immediat alliberament de l’Eudald i denunciem per enèsima vegada el caràcter repressiu dels Mossos d’Esquadra.  
 
Eduald Calvo, llibertat!
 
 
CAJEI: Mossos repressors, Eudald absolució! 

Aquest matí, 24 d'agost, agents del cos dels Mossos d'Esquadra han detingut n'Eduald Calvo, militant de Maulets, el Jovent Independentista Revolucionari i del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC). Tot a començat quan agents del cos de policia autonòmic s'han presentat a casa seva instant-lo a anar a comissaria. Un cop allà l'han detingut a l'espera de declarar demà davant del jutge. Els agents l'acusen d'associació il·lícita, danys, desordres públics i una falta de lesions, càrrecs que poden suposar diversos anys de presó.   

A les vuit del vespre s'ha convocat una concentració davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Mataró, on es troba detingut. Durant el transcurs d'aquesta els Mossos d'Esquadra han carregat contra les persones concentrades amb extrema violència, ferint-ne diverses i detenint-ne a una que estava fent fotografies.

Des de la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) condemnem la violenta actuació dels Mossos d'Esquadra i ens solidaritzem plenament amb l'Eudald i l'altra persona solidària detinguda, n'exigim la llibertat immediata sense càrrecs i donem suport a la convocatòria de demà, 25 d'agost, a les 10 hores als  jutjats de Mataró.

Ni la repressió ni la persecució política impedira al jovent independentista lluitar per uns Països Catalans Independents i Socialistes.

Prou repressió al jovent que lluita!
 
COS: Comunicat d'urgència davant la detenció aquest matí a Mataró d'un militant de Maulets d'Argentona
 
Davant la detenció aquest matí del company Eudald Calvo, militant del SEPC i de l'assemblea de Maulets d'Argentona (Maresme), aquest mateix matí a Mataró, per part dels Mossos d'esquadra, i tenint molt present l'actuació d'aquest mateix cos repressor el passat dissabte a la Vila de Gràcia (i la detenció de 6 persones, entre elles el company independentista i socialista Martí Humet), des de la Coordinadora Obrera Sindical -COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, manifestem públicament:

- El nostre suport i solidaritat incondicionals amb el company Eudald, detingut i empresonat, amb la seva família i amb els seus companys de militància, així com amb les organitzacions Maulets i SEPC on milita.
- La nostra repulsa i condemna d'aquest nou acte repressiu per part dels cosses policials i d'ocupació de l'estat a la CAC.
- La nostra exigència de la seva posada immediata en llibertat i sense càrrecs; així com l'anul·lació dels possibles càrrecs que se'ls hi puguin carregar als companys de Gràcia.
- La nostra condemna i repulsa davant la política repressiva portada a terme pel cos judicial espanyol, pel govern de la CAC i pel govern central espanyol, que davant l'nicrement de les conseqüències de la crisi contra les persones treballadores, només saben respondre amb mñes repressió i més polítiques antisocials i anticatalanes.

Per tot plegat, fem una crida urgent a la solidaritat, i cridem a participar de la concentració solidària demà al matí a les 10h als jutjats de Mataró i a restar atents davant l'evolució dels esdeveniments fins l'alliberament del company Eudald.

La repressió no ens tallarà les ales!!
Contra la repressió, solidaritat, i unitat obrera i popular!!
 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid