Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Prou persecució a l'independentisme: Eudald llibertat!"

Les organitzacions de l'Esquerra Independentista on milita Eudald Calvo, de 24 anys i veí d'Argentona (Maresme) detingut aquest dimarts al matí pels delictes d'associació il·lícita, desordres públics, danys i una falta de lesions, han condemnat la detenció del jove i n'exigeixen l'alliberament.

L'organtizació antirepressiva Alerta Solidària, l'organització juvenil Maulets i el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) han presentat un manifest conjunt de condemna a la persecució judicial del portaveu de Maulets al Maresme i activista destacat del moviment estudiantil en lluita contra Bolonya. 

24/08/2010 21:58 Drets i Llibertats

Les mostres de suport a l'Eudald Calvo tampoc cessen al seu espai del Facebook, on moltes persones li estan escrivint per solidaritzar-se amb ell.

 

Manifest conjunt: Prou persecució a l’independentisme: Eudald llibertat!

Des de Maulets, el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, expressem la nostra ferma condemna al’actuació policial que ha dut al nostre company a la detenció i actualment a l’amenaça de presó.

 
Com l’Eudald, som conscients que som davant la maquinària repressiva de l’Estat que actua contra aquelles persones que poden suposar un perill per a la seva estabilitat. Això però, no ha pogut frenar mai les ànsies i esforços de llibertat del nostre poble i per tant serem al costat de l’Eudald i de qualsevol altre company represaliat per la seva lluita.
 
Aquest matí, l’Eudald Calvo, militant de Maulets i del Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, ha rebut la visita dels Mossos a casa seva i l’han exhortat a presentar-se a comissaria. Davant l’amenaça de decretar una ordre de crida i cerca, l’Eudald, acompanyat per un familiar ha anat a les dependències dels Mossos on ha quedat immediatament detingut i aïllat. L’Eudald s’ha negat a declarar i l’advocat n’ha exigit la llibertat immediata però els Mossos han volgut donar continuïtat al càstig mantenint-lo detingut fins a passar-lo demà a disposició judicial. Desconeixem els fets que haurien motivat l’operació, engegada pels Mossos d’Esquadra de Cerdanyola, però podem sospitar que pot tenir relació amb la militància del nostre company en defensa de la Universitat Pública, lluita a la qual ha dedicat bona part de la seva vida els darrers anys, a la Universitat Autònoma i arreu dels Països Catalans.
 
 
Des de Maulets, el Sindicats d’Estudiants dels Països Catalans i Alerta Solidària, volem denunciar l’actuació dels Mossos que suposa un pas més en l’escalada de tensió que venim suportant en el desenvolupament de les campanyes de denúncia dels plans de privatització encoberts de la nostra Universitat pública així com altres mesures que tendeixen a empitjorar les condicions de vida, socials i laborals, del nostre jovent, principal víctima de les reformes laborals que ens tenen preparades.
  
Denunciem el comportament dels Mossos, que havent pogut citar amb temps l’Eudald, han optat per l’assetjament i l’amenaça. Denunciem el silenci que mantenen sobre les acusacions concretes com a mesura més per imposar la seva prepotència. I denunciem que no hagi quedat en llibertat a l’espera de personar-se a jutjats com ho ha fet voluntàriament a comissaria. Tot plegat, una mostra més de l’interés desmesurat que tenen els Mossos d’Esquadra a l’hora de posar-se al servei de l’Estat espanyol, per perseguir independentistes, i alhora de reprimir lluites populars, posant-se al servei d’uns pocs per afavorir les privatitzacions i fustigar als i a les treballadores catalanes.
 
Exigim l’alliberament immediat del nostre company i exigim també explicacions de l’operació i del tracte rebut a la Conselleria d’Interior. 
 
Finalment, fem una crida a la mobilització, ara mateix, fins l’alliberament del nostre company, i permanentment per assolir la llibertat dels Països Catalans. 
 
 
Mataró, Maresme, 
Països Catalans a 24 d’agost de 2010 
   
 Maulets, el jovent independentista i revolucionari – www.maulets.cat 
Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans – www.sepc.cat
Alerta Solidària – www.alertasolidaria.org

 

Per saber-ne més:

Els Mossos detenen el militant independentista Eudald Calvo

Contra l'abús de poder a la UAB  

Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic

En llibertat amb càrrecs l'estudiant detingut durant la protesta contra el preu del transport públic  

CAJEI i Maulets consoliden l'aposta de fusió 

El Rebrot referma la importància de la lluita per l'alliberament nacional i social 

El SEPC denuncia la detenció i el preu del transport públic 

Inhabiliten les barreres d'accés als FGC reclamant unes tarifes assequibles 

Detenen un militant del SEPC durant una protesta contra el preu del transport públic a la UAB

La regeneració del moviment estudiantil  (Article d'opinió Eduard Calvo)

Cronologia de la lluita contra el Pla Bolonya 

La xerrada sobre el pla Bolonya a Amposta es fa al carrer davant la censura de l'Ajuntament 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid