Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Toni Cucarella critica Pere Mayor per dir que la culpa és del pancatalanisme

L’Informatiu ha posat a l’entrevista amb Pere Major, ex-Secretari General d’UPV i del BNV, aquest titular a manera d’esclafit: "El pancatalanisme és el que més mal li ha fet al nacionalisme valencià".
Declaracions que han estat contestades per l'escriptor, Toni Cucarella en el seu bloc, tot dient que "Pere Mayor no solament ha estat un polític mediocre i incompetent, de més a més covard perquè ni tan sols és capaç d’assumir la seua responsabilitat política. Vint-i-un anys de cap de colla i ara diu que a ell li diuen andana! Sí, la culpa sempre la té el dimoni. O els pancatalanistes, que igualment fem pudor de sofre"

01/07/2010 02:57 Política

Pere Mayor diu que la culpa és del pancatalanisme per Toni Cucarella

L’Informatiu ha posat a l’entrevista amb Pere Major, ex-Secretari General d’UPV i del BNV, aquest titular a manera d’esclafit: «El pancatalanisme és el que més mal li ha fet al nacionalisme valencià».

La resposta més o menys sencera es aquesta (sencera del tot, cliqueu ací): «…al nacionalisme valencià el que li ha fet més mal és el “sanbenito” de catalanista, que alguns han llaurat i uns altres hem hagut de patir en presentar-nos a les eleccions. Eixa manipulació, per una banda la dreta valenciana, i per un altre extrem, el pancatalanisme. I al mig del sàndvitx, nosaltres intentant fent valencianisme polític i intentant solucionar els problemes de la gent.»

Pere Major, entre unes coses i altres, va ser màxim responsable polític –he dit “màxim responsable polític”– d’UPV primer (d’ençà de 1982) i després del BNV fins l’any 2003 en què, per fi, va dimitir pels mals resultats polítics. Vint-i-un anys! És cert que deplorava el catalanisme valencià, i l’any 1996, amb el suport intel·lectual de J.F.Mira, va posar les bases del valencianisme no catalalanista o anticatalanista de baixa intensitat o blaverisme il·lustrat. Així doncs, durant 7 anys (si comptem el final d'etapa en què havien abjurat del pancatalanisme) va tenir el temps i el poder polític per a demostrar que era l’anticatalanisme el motiu del fracàs polític valencià i, en conseqüència, dur el BNV als cims de l’èxit electoral. Els seus resultats foren els que foren i, recordem-ho, va haver de dimitir per ells. Entre unes coses i altres, va ser el líder primer del nacionalisme valencià durant més de vint anys! Una eternitat. I ara s’espolsa que ha estat el pancatalanisme el culpable d’aquest fracàs polític.

Pere Mayor no solament ha estat un polític mediocre i incompetent, de més a més covard perquè ni tan sols és capaç d’assumir la seua responsabilitat política. Vint-i-un anys de cap de colla i ara diu que a ell li diuen andana! Sí, la culpa sempre la té el dimoni. O els pancatalanistes, que igualment fem pudor de sofre.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid