Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lliçà de Munt, nou municipi a declarar-se moralment exclòs de la Constitució

Lliçà de Munt, al Vallès Oriental, s'ha declarat al ple de l'Ajuntament d'aquest mes de juliol moralment exclòs de la Constitució espanyola gràcies a una moció presentada dijous passat per la Plataforma Lliçà d'Amunt Decideix.

Després d'un debat força intens, amb argumentacions diverses dels 5 grups polítics de l'Ajuntament, la moció es va aprovar amb 5 vots d'ERC (el grup tenia una regidora absent), 4 vots de CiU i 1 vot d'ICV-EUiA. Els grups del PSC (4) i del PP (2) hi van votar en contra. Des de la Plataforma manifesten la seva satisfacció i feliciten els grups que van votar a favor de la Moció.

25/07/2010 12:35 Política
MOCIÓ DE RESPOSTA A LA SENTÈNCIA DEL TRIBUNAL CONSTITUCIONAL ESPANYOL CONTRA L'ESTATUT D'AUTONOMIA DE CATALUNYA PER LA QUAL ES DECLARA LLIÇÀ D'AMUNT MORALMENT EXCLÒS DE L'ÀMBIT DE LA CONSTITUCIÓ ESPANYOLA


EXPOSICIÓ DE MOTIUS

Davant la sentència del Tribunal Constitucional (TC) espanyol contra l'Estatut d'autonomia de Catalunya, aprovat en referèndum popular el 18 de juny de l'any 2006, l'associació cívica Lliçà d'Amunt Decideix! presenta aquesta moció al Ple municipal en què insta la corporació a declarar Lliçà d'Amunt municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució espanyola, seguint l'estela de la decisió presa per diversos ajuntaments catalans, arran de la iniciativa pionera de l'Ajuntament del Port de la Selva (Alt Empordà), que el 5 de juliol passat va prendre la decisió per unanimitat dels seus set regidors, pertanyents als grups de CiU, ERC i PSC. Aquesta proposta té encara més sentit després de la multitudinària, contundent i ja històrica manifestació de rebuig a la sentència del TC celebrada a Barcelona del 10 de juliol passat, sota el lema "Som un nació. Nosaltres decidim".


PROPOSTA DE RESOLUCIÓ

Els anteriors antecedents ens fan proposar al Ple de l'ajuntament de Lliçà d'Amunt, per al seu debat i votació, els acords i consideracions següents:

1. La sentència retalla molt greument l'Estatut en qüestions clau per a l'autogovern català com ara la llengua, la justícia i el finançament. Tenint en compte que la carta magna catalana és ja un text de mínims respecte del que va aprovar el nostre Parlament el 30 de setembre de 2005, que ja va ser substancialment retallat per les Corts espanyoles, i que va ser aprovat per àmplia majoria a les urnes pel poble de Catalunya, la conclusió evident que se'n desprèn és que les aspiracions d'autogovern de la nació catalana no tenen cabuda a l'ordenament jurídic espanyol, que té aquest tribunal deslegitimat com a intèrpret únic i vinculant de la Constitució espanyola.


2. La reforma de la Constitució espanyola amb l'objectiu de fer-hi possible l'encaix de les aspiracions d'autogovern catalanes es certifica com una quimera del tot impossible, atès que requeriria el suport de dues terceres parts de les Corts espanyoles, una Cambra dominada pels mateixos partits espanyols que van retallar l'Estatut aprovat a la Cambra catalana per una amplíssima majoria o que el van recórrer després al Tribunal Constitucional, i que han designat els membres d'aquest tribunal polític fet a la seva mida.


3. La sentència del Tribunal Constitucional tanca, doncs, de forma definitiva el sostre d'autogovern de Catalunya dins l'Estat espanyol, molt per sota de les aspiracions del poble de Catalunya, que reclama avançar cap a noves fites de llibertat nacional.


4. Des d'aquesta corporació municipal creiem arribat el moment de qüestionar la sobirania espanyola sobre Catalunya i, com a representants legítims dels nostres veïns, acordem declarar el nostre municipi moralment exclòs de l'àmbit de la Constitució Espanyola, en un gest conscient d'afirmació nacional i democràtica, de resposta a aquesta sentència humiliant.


5. Així mateix, cridem els veïns de Lliçà d'Amunt i els ciutadans i ciutadanes de tota la nació catalana a participar massivament als actes públics en contra d'aquesta sentència i en defensa de l'exercici del dret d'autodeterminació del poble català.

 

 

Per saber-ne més:
 
 
 
Port de la Selva i Vilafranca del Penedès es declaren moralment exclosos de la constitució espanyola 

 


Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid