Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ja el tenim aquí

Ha arribat el 10-J. Avui, centenars de milers de persones vingudes d'arreu dels Països Catalans recorreran els carrers de Barcelona per dir que ja n'hi ha prou de colonialisme, que és el poble català qui decideix.

1.460 entitats s'han adherit a la convocatòria d'Òmnium Cultural i desenes de milers de persones s'hi han sumat a través dels múltiples esdeveniments que hi ha al Facebook. L'Esquerra Independentista serà present a aquesta cita històrica des del bloc de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), que durà per lema "Tirem pel dret: Independència". Envia'ns les teves imatges.

09/07/2010 23:25 Política

Centenars de milers de persones col·lapsaran aquesta tarda el centre de Barcelona en la manifestació que ha organitzat Òmnium Cultural i que ha rebut el suport de quasi 1.500 entitats i organitzacions, entre les quals s'hi compta la CUP, que concorrerà la manifestació amb bloc i lema propis. 

Finalment Òmnium ha pogut mantenir el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" a la capçalera de la manifestació, tot i que dijous va arribar a un acord amb els partits polítics -que han estat tota la setmana maldant per encapçalar ells i la senyera la mobilització- pel qual en primer terme hi haurà el lema de la marxa partit per dos cartells, entre els quals se situarà una senyera en posició horitzontal just darrere de la qual hi haurà els presidents de la Generalitat i del Parlament i els quatre expresidents.

Seguidament hi haurà una gran pancarta amb el lema de la protesta. La senyera encarregada pel Govern s'ha fet a mida per l'ocasió i fa 10 metres per 25, és a dir un total de 250 metres quadrats i la portaran, també per imposició, quinze militants de la UGT i quinze més de CCOO, que també formaran part del servei d'ordre de la manifestació.

Per altra banda, segons ha explicat la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, al final de la manifestació no es llegirà cap manifest atesa la diversitat de col·lectius i persones aplegades, de manera que únicament sonarà l'himne dels Segadors.

L'Esquerra Independentista en massa

Totes les organitzacions de l'Esquerra Independentista han convocat la militància a sumar-se al bloc de la CUP a la manifestació d'aquest dissabte. Així, SEPC, CAJEI, Maulets, MDT, el PSAN i Endavant han fet una crida conjunta per tal de secundar en massa el bloc propi que tindrà la CUP a la manifestació massiva. pdf Dossier de premsa de l'EI.

Per presentar el bloc propi, la CUP va comptar amb la participació del popular escriptor Julià de Jòdar, que va manifestar que "la CUP amb el conjunt de l'EI i els moviments populars ha de ser el  torcebraç de l'impuls de l'independentisme al carrer".

El cantant Francesc Ribera "Titot" ha obert una convocatòria a través del seu Facebook per sumar-se a una acció improvisada -i que no ha especificat- que tindrà lloc durant la manifestació. Segons assegura l'acció tindrà molta transcendència mediàtica.

Manifestació 100% nacional

Una gran cita, la d'aquest dissabte, que comptarà amb gent vinguda d'arreu dels Països Catalans. Òmnium Cultural compta actualment amb 20.000 socis repartits per tot el territori principatí. Només els partits polítics ja han organitzat gairebé 500 autocars per a la manifestació d'aquest dissabte, conscients de la importància que la convocatòria sigui massiva.

Els altres membres de la Federació Llull també animen als seus socis a participar de la manifestació a Barcelona. L'Obra Cultural Balear ha volgut contribuir-hi, i juntament amb una plataforma formada per la majoria de partits de Balears (PSIB-PSOE, UM, PSM, ERC, EAV, Iniciativa d'Esquerres, Els Verds i Entesa per Mallorca), ha convocat una concentració divendres sota el lema "Som una nació. Nosaltres decidim" en contra de les repercussions que pot tenir a les Illes la sentència de l'Estatut de Catalunya. Pel que fa a Acció Cultural del País Valencià, també mostren el seu suport a l'acte i organitzen busos des de la majoria de comarques del País Valencià.

I des de la Catalunya Nord diverses entitats nord-catalanes han optat per viatjar a la capital catalana en comptes d'organitzar manifestacions a Perpinyà. Un conglomerat d'entitats coordinades pel Casal Català Jaume I de Perpinyà han organitzat un autocar que anirà ple, mentre que la federació a la Catalunya Nord de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) n'ha omplert un altre. Als dos autocars se sumaran desenes de persones que faran el trajecte en cotxes particulars.

Manifestació 2.0

Òmnium Cultural ha volgut que la xarxa també reflecteixi la mobilització de la societat civil el proper 10 de juliol. Així, proposa a totes aquelles persones que hi participin que es converteixin en corresponsals de la manifestació i l’expliquin des de la seva posició de manifestants. D'aquesta manera, la manifestació es podrà seguir en directe a través de comentaris, fotografies i les imatges de dues càmeres web.

Per fer-ho possible, el web www.somunanacio.cat es convertirà el mateix dissabte en un portal interactiu amb diverses aplicacions que permetran la retroacció dels usuaris, que podran narrar la seva experiència ja sigui a través de text o a través d’imatges.

D’aquesta manera, el web constarà de les aplicacions Twitter (que mostrarà les “piulades” dels participants), i Flickr (on tothom hi podrà penjar les seves imatges). Per fer-ho, els usuaris només hauran d’afegir als comentaris que facin a Twitter l’etiqueta #somunanacio i a les fotos que pengin a Flickr la paraula clau somunanacio.

Tot això serà possible gràcies a la col·laboració de la gent de Guifi.net. Ells faran possible que al llarg de tot el recorregut de la manifestació hi hagi una connexió Wi-Fi gratuïta perquè tothom es pugui connectar a Internet des del seu mòbil.

En definitiva, Òmnium anima els participants de la manifestació a preparar els seus telèfons mòbils per tal de contribuir a aquesta gran crònica 2.0 de la manifestació que farà sentir, també a la xarxa, la veu de la societat civil.

A més, durant el recorregut de la manifestació, hi haurà instal·lades un parell de càmeres web que permetran seguir-ne el transcurs en directe a través del mateix portal.

Us recordem que podeu seguir tota l'actualitat independentista al Twitter i al Facebook de Llibertat.cat, i que podeu fer-nos arribar les vostres fotos a aquesta adreça: torredeguaita@llibertat.cat

El País Basc, també

Els bascos també es manifestaran aquest 10-J, quasi amb el mateix lema i a la mateixa hora, i en solidaritat a la nova atzagaiada viscuda pels catalans arran de l'Estatut. L'esquerra abertzale, EA i Alternatiba han convocat la ciutadania basca a manifestar-se a Donosti també pel dret a decidir.

I és que el País Basc observa amb atenció el procés d'autodeterminació català, sobretot arran de les consultes per la independència. Tant és així que el cap de setmana passat el diari Gara va publicar una entrevista al portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas.

Qui es quedi a casa quan comenci la batalla,
i deixi la seva lluita als altres,
aquest, haurà d'ésser previsor.
Perquè qui no comparteix la batalla,
compartirà la derrota.
Ni tan sols la batalla evita qui vol evitar-la.
Lluita, doncs, per la causa enemiga,
aquell que no lluiti per la pròpia.
Bertolt Brecht

10J: Tirem pel dret: Independència Països Catalans!

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid