Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'EI condemna l'atac d'Israel

El conjunt d'organitzacions de l'Esquerra Independentista dels Països Catalans ha fet front comú per condemnar rotundament la matança de civils perpetrada per l'Estat d'Israel contra una flota internacional d'ajut humanitari. Aquest dilluns a la tarda van tenir lloc nombroses concentracions arreu del país per condemnar aquesta fets [llegeix-ne les cròniques].

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) assegura que Israel demostra "un absolut menyspreu" vers la vida de civils i exigeix "la fi immediata del bloqueig polític i econòmic imposat a Palestina".

01/06/2010 10:52 Drets i Llibertats
CUP
 
La CUP qualifica d'intolerable la matança de civils en l'atac a la flota per la llibertat 
 
Amb el seu atac a la flota que duia ajuda humanitària per tal de trencar el bloqueig que pateix la Franja de Gaza, Isarel demostra "un absolut menyspreu a la vida de civils, obrint foc contra una flota d’ajut humanitari de 6 vaixells i que anava totalment desarmada". La CUP valora, d'aquesta manera, els esdeveniments d'aquesta nit que han tingut lloc en aigües internacionals. La CUP recorda que l’objectiu de la flota per la Llibertat era el de trencar el setge al qual Israel ha sotmès el més de milió i mig d’habitants de la franja de Gaza. Els habitants de Gaza estan "encerclats per terra, mar i aire en la presó mes gran del món".
 
La CUP vol manifestar el recolzament i la solidaritat amb el poble palestí i la seva lluita per la independència. L'organització exigeix als parlaments autonòmics dels territoris dels Països Catalans i al Congrés dels Diputats espanyol la condemna dels fets avui succeïts i la fi immediata del bloqueig polític i econòmic imposat a Palestina, considerant que el seu manteniment col·loca a l’Estat Espanyol i a la Unió Europea al costat d’Israel i contra el poble palestí.

 

Maulets

Maulets condemna l'atac d'Israel contra la flota que pretenien superar el bloqueig de Gaza

Malgrat que les notícies que estem rebent en aquests moments, entre d'altres raons a causa del silenci per part d'Israel, sembla que es pot parlar ja de 16 persones assassinades per part d'Israel en un atac contra la Flota per la Llibertat. Aquesta flota, que era conformada per un comboi de 6 vaixells, transportava més de 750 persones i més de 10.000 tones d'ajuda humanitària (equipament mèdic, productes de primera necessitat, etc.)

Segons diverses fonts, entre elles AlJazeera, afirmen que hi hauria a hores d'ara 16 morts i uns 60 ferits a causa d'un atac provocat per soldats d'Israel que haurien atacat amb metralladores els activistes.

Entre els tripulants de la flota hi ha 3 catalans: David Segarra, valencià i periodista de la veneçolana Telesur, la vigatana Laura Arau i el resident també a Vic, Manuel Tapial, aquests darrers, activistes.

Maulets mostra el seu rebuig absolut a aquest assassinat per part de l'estat d'Israel i convoca, juntament amb la resta d'entitats i organitzacions que també ho facin, a les diferents convocatòries que s'estan produint de manera espontània per mostrar aquest rebuig, totes avui dilluns 31 de maig:


LLIBERTAT PER PALESTINA!

 

CAJEI

Israel estat genocida: ara més que mai, solidaritat activa 

A les 5:00 del dilluns 31 de maig l’exèrcit israelià ha assassinat un mínim de 16 de les 750 tripulants de les sis embarcacions que composaven l'anomenada “Flota de la Llibertat”. L'objectiu d'aquesta era portar 10.000 tones de material humanitari a la Franja de Gaza, aïllada per mar, terra i aire des de fa tres anys. Davant d'això l'estat d'Israel ha enviat el seu exèrcit, que ha abordat les naus i ha disparat a sang freda contra les activistes solidàries amb la població de Gaza. Entre aquestes es troben dues catalanes: David Segarra i Laura Arau.

Davant d'aquesta actuació, pròpia d'un estat feixista i totalitari, la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI) manifestem que:

- Ens solidaritzem amb les activistes abordades i segrestades i amb tot el poble palestí.

- Condemnem les morts causades per l’exèrcit israelià contra civils desarmats i exigim que els responsables, tant polítics com militars, siguin jutjats per crims contra la humanitat.

- Exigim la fi dels bloquejos a la Franja de Gaza i Cisjordània i el dret a l'autodeterminació de tots els territoris ocupats per l'estat d'Israel des del 1947.

- Instem el jovent català a mobilitzar-se i mostrar el seu suport i solidaritat amb tot el poble palestí i amb totes aquelles persones represaliades per solidaritzar-s'hi.

La solidaritat és la tendresa dels pobles!

Per a més informació i properes convocatòries:

http://www.palestina.cat/
http://www.freegaza.org/
http://www.witnessgaza.com/

Entrevista realitzada per L'Accent al periodista David Segarra:
http://www.laccent.cat/index.php?option=com_content&view=article&id=1210:la-gent-sent-que-esta-fent-historia-i-occident-no-se-nassabenta-de-gaire-res-&catid=41:orient-mitja&Itemid=84

 

Intersindical-CSC

La Intersindical-CSC condemna enèrgicament l’atac d’Israel als vaixells amb ajut humanitari

L’exèrcit d’Israel ha atacat aquesta matinada la flota de sis vaixells que s’adreçaven a Gaza amb 10.000 tones d’ajut humanitari, com subministraments mèdics, equips de construcció o material educatiu. Més de 750 cooperants de 50 països participaven en l’expedició, que pretenia trencar el setge a què està reclosa Palestina. Fruit de l’atac, han mort més d’una desena de persones i han resultat desenes de ferits/des.

És per aquest motiu que, des de la Intersindical-CSC, mostrem el nostre més enèrgic rebuig a aquesta inhumana agressió i ens solidaritzem amb les víctimes i els seus familiars. En cap cas és justificable l’atac a expedicions destinades a fer arribar ajuda humanitària a zones en guerra o amb dificultats profundes per garantir un mínim benestar.

En la comitiva de solidaritat hi viatjaven dos ciutadans de Vic i un periodista del País Valencià, els quals, per fortuna, se n’han sortit. Tanmateix, el pare d’un d’ells ha culpat no només l’Estat israelià, que ha justificat l’atac per un poc creïble temor a què la flota transportés armes per als palestins, sinó també l’Estat espanyol i la Unió Europea, que havien ignorat les reclamacions de les entitats organitzadores de l’expedició per tal que certifiquessin que en ella no hi havia cap tipus armament.

Per tot això, us convoquem a la concentració que tindrà lloc aquest vespre, a les 19h, davant de la Cambra de Comerç Catalunya-Israel, a travessera de Gràcia, 21, amb l’objectiu de rebutjar l’atac que ha tingut lloc aquesta matinada.
 
Per a saber-ne més:
 
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid