Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Arau, Tapial i Segarra critiquen al govern espanyol i a l'exèrcit israelià a l'aerport del Prat

Els cooperants han anunciat que emprendran mesures legals contra el govern d'Israel i que tornaran a Gaza per demostrar que les morts dels seus nou companys "no han estat en va", ha dit Segarra.
Laura Arau i Manuel Tapial –veïns de Taradell– i el periodista valencià David Segarra han criticat la manca de suport del govern espanyol durant la seva detenció per part de l'exèrcit israelià i durant el seu viatge de tornada. "Els bitllets els ha pagat el govern turc", s'ha queixat Tapial des de l'aeroport del Prat, on ha arribat amb els seus dos companys aquest divendres a la tarda. Desenes de familiars d'amics amb banderes palestines i pancartes els hi esperaven.

04/06/2010 19:52 Internacional
En una roda de premsa improvisada a l'aeroport, Laura Arau ha dit que 'El govern espanyol ha fet ben poc',  I és que ha estat el govern turc qui ha pagat l'allotjament dels tres cooperants durant la seva estada a Turquia –on van arribar aquest dijous de matinada provinents d'Israel i d'on han marxat aquest divendres al migdia–, així com els bitllets d'avió de tornada a Barcelona.
 
'El govern espanyol, a nosaltres, ni un mínim d'ajuda', cridava en la seva arribada a l'aeroport Manuel Tapial, el madrileny resident a Taradell que és parella d'Arau –tots dos van fundar la divisió osonenca de l'ONG Cultura i Pau–. De fet, el govern turc ha ajudat els gairebé 700 cooperants que viatjaven amb la 'Flotilla de la Llibertat'. Tots ells van sortir des d'Israel cap a Turquia, des d'on han tornat cap als seus països d'origen. Entre les persones que anaven a la flotilla que volia portar ajuda humanitària a Gaza, hi havia cooperants d'una cinquantena de nacionalitats.

Durant la seva estada a la presó israeliana, 'només he menjat una vegada' ha assegurat Tapial, que va estar reclús en un centre diferent d'Arau i de Segarra i que va ser l'únic dels tres que no va poder parlar per telèfon amb la seva família des de la presó. Tapial ha dit que el moment que més el va frapar va ser quan les autoritats israelianes va emmanillar i fer agenollar al terra tots els musulmans que anaven a la flotilla, mentre la resta estava 'asseguda en bancs'.

Els cooperants han anunciat que emprendran accions legals contra el govern Israel per denunciar que van ser 'segrestats' i atacats en aigües internacionals. A més, han criticat la manca d'actuació de les autoritats internacionals. Tapial ha recordat que, abans de l'atac de la marina israeliana, van demanar als polítics que 'si us plau fessin alguna cosa' i van assegurar que estaven disposats que l'ONU supervisés la càrrega dels vaixells de la flota, que portaven ajuda humanitària cap a Gaza, amb l'objectiu de saltar-se el bloqueig de la franja.

David Segarra arribarà aquesta a nit a l'aeroport de Manises.
 
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid