Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Gent de Gramenet" no reconeix l'actual govern municipal

"des de Gent no reconeixem el govern actual, no elegit per la ciutadania, i continuem defensant que la millor manera de fer net és començar de nou i dissoldre el consistori". Així ho manifesta Aitor Blanc en un article titulat  És l'hora de marcar l'agenda.
Aitor Blanc considera que és el moment de marcar l'agenda de la ciutat des del veïnat, acumular forces i promoure la participació popular, sense deixar ningú enrera i amb una ferma confrontació político-democràtica (si no s'està d'acord amb alguna decisió-gestió, no es compleix i punt), ja que l'objectiu primordial és l'activació de la societat.

 

13/06/2010 17:47 Política
 
És l'hora de marcar l'agenda
Després dels fets ocorreguts a la nostra ciutat amb el “cas Pretòria”, i de la suposada pau social generada a través de la imposició de Nuria Parlón com a alcaldessa (des de Gent no reconeixem el govern actual, no elegit per la ciutadania, i continuem defensant que la millor manera de fer net és començar de nou i dissoldre el consistori), és el moment que des de la ciutadania es comenci a marcar l'agenda de cap a on ha d'avançar la nostra ciutat.
 
A ningú se li escapa que ja estem a menys d'un any de les properes eleccions municipals, que seran el maig de 2011, i la maquinària propagandística dels partits locals ja s'ha engegat (si és que s'atura en algun moment i es separa dels seus interessos de partit). Des de Gent de Gramenet, però, no creiem en aquesta manera de fer política de manera electoralista, nosaltres creiem en la veu de la gent del carrer i és per això que hem encetat un procés de recollida de propostes als diferents barris de la ciutat per tal de construir la ciutat des de la base, el veïnat.
 
Per tot això, perquè els partits polítics es regeixen per les direccions de fora de la ciutat, nosaltres apostem per la política de moviment, sense dependre de ningú. S'han de canviar els interlocutors amb l'Ajuntament i passar dels partits a la ciutadania. És el moment d'un canvi de cicle i els moviments socials estem en un procés d'elaboració d'una estratègia eficaç per dur-ho a terme posant sobre la taula un projecte participatiu d'un Pla Global de Ciutat, tenint en compte també que cap mena de negociació i elaboració de propostes pot aturar els processos de construcció del canvi polític i social.
 
És el moment de marcar l'agenda de la ciutat des del veïnat, acumular forces i promoure la participació popular, sense deixar ningú enrera i amb una ferma confrontació político-democràtica (si no s'està d'acord amb alguna decisió-gestió, no es compleix i punt), ja que l'objectiu primordial és l'activació de la societat.
 
I és que s'ha demostrat que malgrat la fera mediàtica del poder i les seves mentides, quan la gent vol, surt al carrer i guanya. I aquí tenim l'exemple del parc de La Bastida, un parc guanyat per la pressió popular i la mobilització i proposta ciutadana, perquè el parc que tenim, que hem aconseguit, és el parc que han forjat les AMPA des de fa més de trenta anys amb les plantades d'arbres, i el parc que van proposar i defensar de la depredació urbanística les entitats i la Plataforma per a la Defensa de la Serra de Marina i Can Zam a finals de 2008, amb l'acampada multitudinària que sempre recordarem els qui vam estar dia rere dia fent reunions, repartint pamflets, recollint suports a les al·legacions, penjant cartells i pancartes...
 
Ara, que és el moment en que es materialitzen les lluites, quan s'ha destapat la corruptela del sistema imperant, el capitalisme, hem de forjar conjuntament les bases de la participació ciutadana per construir un procés democràtic real. I és que l'agenda ja s'ha començat a omplir, i només faltes tu per construir i definir la Santa Coloma que volem.
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid