Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sabotatge als Ferrocarrils de la UAB

Segons han difós alguns mitjans, la policía política dels Mossos d'Esquadra investiguen l'assalt que una vintena d'encaputxats van fer ahir a l'estació dels Ferrocarrils de la Universitat Autònoma, a Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental). Un grup d'unes 20 persones va  trencar vidres, màquines expenedores de bitllets, màquines validadores i van llençar pintura als vestíbuls i a les parets; l'acció va deixar bocabadats els treballadors de FGC. Es calcula que van causar danys valorats en 150.000 €. L'acció podria estar emmarcada en la denúncia del preu abusiu dels bitllets i de la repressió contra les protestes pels augments dels bitllets de tren.

26/05/2010 16:08 Política
 
L'acció de sabotatge, que va quedar registrada a les càmeres de seguretat de l'estació segons alguns mitjans, va tenir lloc cap a les 14.15 hores i va sorprendre els treballadors de Ferrocarrils. De fet, els treballadors de FGC estan acostumats, segons el han exposat, a accions i protestes gairebé setmanals de menys intensitat des que al gener van apujar les tarifes.
 
A l'estació dels Ferrocarrils de l'Autònoma, un grup de persones hi fan cada setmana una acció de protesta per l'encariment del preu dels bitllets des del gener.
 
Cal recordar que durant una d'aquestes protestes van ser detingudes algunes persones en una operació desproporcionada i amb clars tints polítics, en què agents de paisà dels Mossos van atacar estudiants que protestaven o que van donar suport a la protesta.
 
Precisament aquest dilluns una persona va haver de comparèixer als jutjats per prestar declaració acusat de desobediència greu, atemptat a l'autoritat i lesions, en relació amb una de les protestes contra els preus abusius a la UAB. Unes acusacions per les quals la fiscalia demana fins a 3 anys de presó per a l'estudiant represaliat. La data del judici, al qual també haurà de comparèixer un dels estudiants que participava de la protesta acusat de deslluïment, encara no està fixada.
 
 
 
 
 
 
 
Per a saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid