Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La patronal demana a Zapatero que sigui més dur

Pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, el paquet de retallades socials que vol aplicar són mesures "imprescindibles" per assolir la reducció del dèficit i reforçar la confiança de l'economia espanyola, i "procuren ser el més equitatives possible".

La patronal s'ha afanyat a aplaudir la tisorada i ha animat Zapatero perquè sigui "més valent" i que privatitzi. A més, ha demanat que es retalli més l'ajuda al desenvolupament i que liberalitzi el mercat.

14/05/2010 11:01 Economia

Ferrán ha fet aquestes manifestacions des de La Moncloa pocs minuts després d'abandonar el despatx del president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, amb qui s'ha reunit -juntament amb el president de la CEPIME Jesús Bárcenas- durant dues hores. Zapatero ja havia rebut al migdia els secretaris generals de CCOO i UGT, que només han plantejat una vaga de funcionaris.

 

No cal ajudar els pobres perquè els immigrats ja treballen

Ferrán també ha demanat a Zapatero una reducció encara més gran de l'ajuda oficial al desenvolupament, que ja quedarà retallada en 600 milions. I ha donat aquesta justificació: "L'ajuda al desenvolupament encara es podria retallar 2.500 milions d'euros més perquè els immigrants ja envien molts diners als seus països d'origen".

"El país no està per vagues"

Als sindicats els ha volgut llançar un missatge. "El país no està per cap tipus de vaga, sinó que cal fer pinya per sortir com més aviat millor de la crisi".

 

L'amenaça de la vaga general ha planat durant tota la jornada per La Moncloa i Gerardo Díaz Ferrán ha aprofitat la seva roda de premsa per llançar un missatge als sindicats. "El país no està per cap tipus de vaga, sinó que cal fer pinya entre tots per sortir com més aviat millor de la crisi".

 

Privatització i liberalització

Ferrán fins i tot ha assenyalat que cal avançar en la privatització de les televisions autonòmiques i reduir les empreses públiques. També ha aplaudit la reducció de l'ajuda al desenvolupament, tot i que ha demanat que encara es retalli més "perquè els immigrants ja porten diners als seus països".

El president de la CEOE ha donat el vist i plau a les mesures de Zapatero però li ha demanat que vagi més enllà i les complementi amb una major liberalització del mercat i una reducció de les càrregues burocràtiques. També cal impulsar les reformes estructurals com la laboral, la de les pensions i el sistema sanitari.

Més pressió a les comunitats autònomes i els ajuntaments

El president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, ha qualificat de "positives" les retallades anunciades per José Luis Rodríguez Zapatero, però li ha demanat que vagi més enllà i que estrenyi el cinturó a les comunitats autònomes i als ajuntaments, que han de fer "un major esforç" per reduir la seva despesa.

 

Ferrán ha volgut insistir molt en la demanda als governs autonòmics i les corporacions locals perquè redueixin la despesa. Segons el president de la CEOE els ajuntaments i les corporacions locals han de fer més esforç començant per les empreses públiques creades en els últims anys, més de mil, segons ha explicat. Els governs autonòmics, ha dit, haurien d'avançar en la privatització de les televisions autonòmiques.

Per a saber-ne més:

La Casa Blanca felicita Zapatero per haver anunciat les retallades l'endemà de la trucada d'Obama

Els sindicats dels Països Catalans planten cara a les retallades socials de Zapatero

Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  6. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  7. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  8. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid